Yalıtım yaparken 2 ev yandı

Malkara'da tek katlı bir evin çatısına yalıtım için ziftli kâğıt döşenirken pürmüz ile ısıtılan malzemenin alev alması sonucu çıkan yangında 2 ev tamamen yanarak kullanılmaz hale gel

GÜNDEM 23.08.2019 19:06:00 0
Yalıtım yaparken 2 ev yandı

Yangın, Yeni Mahalle Bayrak Sokak üzerindeki tek katlı iki evde meydana geldi. Feriha Gülten’e (89) ait evinin çatısında yapılan bakım ve onarım sırasında çatısına yalıtım için ziftli kâğıt döşenirken pürmüz ile ısıtılan malzemenin alev alması sonucu yangın çıktı.

 

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

 

Çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek evin hemen bitişiğindeki oğlu Kıbrıs Gazisi Gürbüz Gülten’in evine de sıçradı. O sırada evde olan Gazi Gürbüz Gülten alevleri görünce durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Kıbrıs Gazisi Gürbüz Gülten hemen annesinin evine giderek Feriha Gülten’i dışarı çıkardı. Haber verilmesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. 4 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

 

 

2 EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

 

Yangında dumandan etkilenen Kıbrıs Gazisi Gürbüz Gülten ile annesi Feriha Gülten sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Malkara Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan müdahalenin ardından Feriha Gülten daha sonra ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Komşular itfaiyenin çalışmasını gözyaşlarıyla izledi. Yangında 2 ev tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber / Murat YAYIN