Ravza Camii yükseliyor

Kapaklı'da temeli geçtiğimiz yıl Ekim ayında atılan Ravza Camii yükseliyor. Hayırsever vatandaşların maddi ve manevi yardımlarıyla, cami derneğinin destekleriyle geçtiğimiz günlerde caminin alt katÄ?

GÜNDEM 20.08.2019 17:09:00 0
Ravza Camii yükseliyor

Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, geçtiğimiz yıl temeli atılan Ravza Camii’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

1.5 MİLYON LİRA NAKDİ YARDIM TOPLANDI

 

Caminin yapımında emeği geçen kuruluşlara ve vatandaşlara teşekkür eden Aktaş, “Bu güne gelinceye kadar Camimizin inşaatı için kampanyalar dahil 1,5 milyon lira nakdi yardım toplandı. Tamamı demir, beton ve işçilik gibi giderlere harcandı. Camimize ait ödenecek borç miktarı ise 500 bin lira. Ayni yardımlarla birlikte hesap edildiğinde; arsanın hafriyatı, temel betonu, perde betonlar ve alt katın tabliye betonu olmak üzere Camimizin bu günkü son hali  yaklaşık olarak bizlere 2,5 milyon  liraya mal oldu” dedi.

 

 

5 BİN KİŞİ AYNI ANDA NAMAZ KILABİLECEK

 

1500 metrekare arsa tabanı üzerinde inşa ettikleri Ravza Camii tamamlandığında, 5 bin kişinin aynı anda namaz kılmasına imkan sağlanmış olacağını kaydeden Aktaş “Allah nasip ederse camimizin alt katını 2019 yılı bitmeden önce, ibadet edilmek üzere halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yapacağımız çok şey var” diyerek hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU