Tekirdağ'da  "Afetlere Hazırlık Yılı" çalışmaları başladı

Türkiye'de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından geliştirilen Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında Tekirdağ'da da çalışmalar başladı. Tekirdağ'da

GÜNDEM 7.08.2019 15:34:00 0
Tekirdağ

AFAD’ın, toplumda afetler olmadan önlem alma anlayışını geliştirmek için insana temas eden projeler ve çalışmalar yürütmeyi sürdürdüğünü belirten yetkililer “Altı yıldır yürüttüğü ‘Afete Hazır Türkiye Projesi ile büyük çoğunluğu çocuklardan oluşan 12 milyona yakın kişiye ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ veren AFAD, toplumda afete hazır olma yaklaşımını yerleştirecek bir dönem başlatıyor. Afete Hazırlık Yılı, afete hazırlıkta zihinsel dönüşümü hedefleyen bir süreci işaret ediyor. İnsanlara, ‘#AfetlereHazırOl’ çağrısının yapılacağı programla, 12 ay boyunca çok sayıda faaliyet ile etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanıyor” dedi.

 

12 AYDA 12 FARKLI AFİŞ SERGİLENECEK

 

Tekirdağ AFAD Müdürlüğü yetkilileri “Tekirdağ AFAD olarak; Afet Risklerini Anlamak, Afet Çantası, Toplanma Alanları, Afet Sigortası, Bina Güvenliği, Gönüllü Ol, Yangın, Afet Anı (Tatbikat), Afete Hazır Türkiye gibi temaları içerecek olan “Afetlere Hazırlık Yılı” çalışmalarına Afet Bilinci Eğitimlerimizin yanı sıra 12 ayda, 12 temayı kapsayan “Afetlere Hazırlık Yılı Afişlerini” ilimizde farklı yerlerde sergileyerek katkı sağlamaktadır” dedi.

 

Haber / Emre BOZ