Muhtarlarla bir araya geldiler

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu ve belediye meclis üye

GÜNDEM 5.08.2019 14:25:00 0
Muhtarlarla bir araya geldiler

Kahvaltıda konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğu, “Hem Ankara hem Keşan ayağında muhtarlarımızla bugün sorunlarını çözüm önerilerini ve kendi tavsiyelerini şehrimiz için masaya yatıracağız. Mahallelerimizin sorunları var, bunları dinleyeceğiz. Hem Ankara’ya rapor hazırlama adına sayın milletvekilimizle, hem de ilçe başkanımızla beraber olduk” dedi.

“SORUNLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE HALLETMEK İSTİYORUZ”

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da “Mahalle muhtarlarımızla Keşan’ın nasıl daha ileriye gidebileceğini tartışacağız. Keşan’daki eksiklerimizi görebiliyoruz ama muhtarlarımızın gözüyle daha aydınlık ve daha ileriye götürmemiz gerekiyor. O yüzden böyle güzel bir programla sevgili muhtarlarımızı dinleyelim istedik. Mahallelerimizin sorunlarını hızlı bir şekilde halletmek istiyoruz. Toplantımız Keşan için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“YOĞUN BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Kahvaltıda AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da konuşma yaptı. Aksal “Çok yoğun bir dönem geçirdik. Genel seçim ve ardından yerel seçimler, hemen arkasından 23 Haziran’daki İstanbul seçimi ve mecliste yoğun bir tempo ile çalıştık. Perşembe meclis çalışmalarına ara verildi. Tatil deniyor ama aslında tatil değil. Biliyorsunuz milletvekilliği sadece meclis çalışmaları değil. Bölgemize de dönmemiz gerekiyor, seçmenimizi ziyaret etmemiz gerekiyor. O anlamda tabi hepimiz bir anlamda ara vermesini ve kendi seçmenimiz ile buluşmak istedik” dedi.

“TÜM İLÇELERDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Geçtiğimiz hafta TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte Moğolistan’da bir resmi ziyarette bulunduğunu söyleyen Aksal, “Moğolistan bizim için çok önemli biliyorsunuz, bizim anayurdumuz, ata toprağımız. Benim için maneviyatı çok yüksek bir ziyaretti. Çok olumlu bir ziyaret oldu, resmi görüşmeler de çok olumlu geçti. Çok ciddi ticari bir potansiyel var, kültürel bir potansiyel var. İnşallah ilişkilerimizi daha ilerilere götüreceğiz, şimdi de buradayız. Bugün Keşan’dayız önümüzdeki günlerde de Edirne merkez olmak üzere tüm ilçelerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“6 AĞUSTOS’TA ÖDENECEK”

Ayçiçek ödemeleriyle ilgili de konuşan Aksal “Basında ödemelerin geri kalan yüzde 30’unu ödemeyecekler diye açıklama yapanlar vardı. Devlet hiç kimsenin, milletinin parasının üstüne yatmaz. Nihayet daha önce sosyal medyadan da açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımız da Polatlı’daki Hasat Bayramı’nda açıklamıştı. Bölgemizdeki ayçiçeği desteklemelerinin yüzde 30’unu 6 Ağustos Salı günü ödüyoruz. AK Parti’nin emeklilere verdiği bin TL bayram ikramiyesi de 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde emeklerimizin hesabında olacak ve ödenecek” dedi.

“ANKARA’DA ÇÖZÜM YOLLARINI ARAYACAĞIZ”

Keşan’da AK Parti belediyesinin olduğunu söyleyen Aksal “Ben Keşanlılara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, istedik ki bize imkan verin biz de Keşan’a güzel işler yapalım. İnşallah Mustafa başkanım, teşkilatım ve muhtarlarımızla birlikte güzel işler yapacağız, tabi bunun da bir planlaması var. Ankara’da takip etmemiz gereken işler var. Bugün burada muhtarlarımızla buluşarak sorunları dinlemeyi hedefledik. Bunlara hep birlikte çözüm arayacağız, Edirne ve tüm ilçelerimizin sorunlarını takip ederek Ankara’da çözüm yolları arayacağım” dedi. Aksal ve Helvacıoğlu, kahvaltının ardından Keşan mahalle muhtarları ile görüş alışverişinde bulunarak mahallelerin genel ve yerel sorunlarını dinledi.

Haber / Menşure KARDEŞ