'İmar izni' sorununa köklü çözüm

Saray Büyükyoncalı Mahallesi'nde 1999 yılından sonra alınan arsaların imar izinlerinin kaldırılarak tekrar tarla vasfına döneceği iddiası, bölgedeki emlakçıları ve bölgede yatırımı bulu

GÜNDEM 1.08.2019 19:09:00 0

Saray Büyükyoncalı Mahallesi’nde 1999 yılından sonra alınan arsaların imar izinlerinin kaldırılarak tekrar tarla vasfına döneceği iddiası üzerine Saray Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen emlakçı ve bölgede yatırımı bulunan vatandaşın sesine yetkililer kulak verdi.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

10 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a eklenen geçici 6’ncı maddede yer alan “19/07/2005 tarihinden önce onaylanmış 1/5000 veya 1/1000 ölçekli imar planları veya arsa vasfı kazanmış parseller ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce belirlenen onaylı köy ve/veya mezraların yerleşik alanı ve civarı ile yerleşik alanlar izinli kabul edilir” hükümleri ile sorun ortadan kaldırıldı.

KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Saray’da emlakçılık yapan Genç İnşaat Emlak & Arsa Ofisi sahibi Ferhan Genç “21 Haziran 2019 tarihinde esnaf arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız basın toplantısından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkan kanunla bölgemizde yaşadığımız sorun çözüldü. Bu sorunun çözümünde bize yardımcı olan Tarım İl Müdürümüz Sayın Zekeriya Sarıkoca’ya, Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a, AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin değerli bölge milletvekillerimize, o gün o zor şartlarda bizimle birlikte Saray’a gelen tüm meslektaşlarım ve yatırımcılar adına  teşekkür ediyorum. Bu kanunun meclisten çıkmasını sağladığı için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“HERHANGİ BİR SORUN KALMADI”

Bölgede yaşadıkları sıkıntı ve sorunun, çıkan kanunla ortadan kalktığını belirten Genç “Artık yatırımcılar ve bölge esnafı rahat bir nefes almıştır. Bundan sonra iş tamamen belediyeye kalmıştır. Bölgeye daha fazla yatırımın gelmesi belediyenin elindedir. Belediyenin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Zaten ilerleyen günlerde sayın belediye başkanımızla birlikte yapacağımız bir basın toplantısında durumu çok açık ve net bir şekilde anlatacağız. Büyükyoncalı’ya yatırım yapmak isteyen bütün esnaf arkadaşlarımız veya halkımızı davet ediyoruz. Burada herhangi bir sorun kalmamıştır. Gönül rahatlığıyla yatırım yapabilirsiniz. Paralarınızı burada gayrimenkul yatırımı yaparak değerlendirebilirsiniz” dedi.

“SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZDÜLER”

Belediyenin bu konuda sorumluluk almak istemediğini söyleyen Genç “Belediye, Tarım İl Müdürlüğü tarafından kendisine yazılan yazıyı esas alarak kanun maddesinde boşluk olduğunu, bu nedenle yasal olarak sıkıntıya girmek istemedikleri için böyle bir yola başvurduklarını söylemişti. Ama biz vali beyle yapmış olduğumuz görüşmede belediyenin isterse bu durumu çözebileceğini, çözmediği takdirde bunun kanun yoluyla çözülebileceğini söylemişti. Ama belediyemiz sorumluluk almak istemedi. Sorumluluk almak istemeyince de Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bir kanun çıkarttı, bu kanunla sorun tamamen ortadan kalkmış oldu. Kısacası sorumluluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi almış oldu, yaşanan sorunu gördüler, sorunu da kökünden çözdüler” dedi.  

“İZİNLİ KABUL EDİLİYOR”

Yeni çıkan kanuna göre, 2005 yılından önce eğer bir bölgede 1/5000’lik plan yapılmışsa burada tarım görüşünün artık aranmadığını kaydeden Genç “Büyükyoncalı’nın planları 1999 yılında yapılmıştı. 2005’ten 6 yıl önce yapılmıştı. O nedenle bu kanun maddesine konulan 1/5000’lik plan ve 1/1000’lik plan kapsamında olduğu için Büyükyoncalı, izinli kabul ediliyor. 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar Tarım İl Müdürlüğü’nden izin alınmadığı için iptal edilme durumu vardı. Bu durum artık ortadan kalkmış oldu” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ