Çetintaş: Kıbrıs'ta, ordumuz Türk'ün cesaretini ve kararlılığını göstermiştir

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. Yıldönümü yaptığı basın açıklamasında Kıbrıs Barış Harekatıâ€

GÜNDEM 21.07.2019 08:21:00 0
Çetintaş: Kıbrıs

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş,”1974 yılında Kıbrıs’ta yaşayan Türk ve Müslümanların Rum zulmünden kurtarılması için 20 Temmuz 1974’te başlatılan Kıbrıs Barış Harekatı’nın bugün  45. Yıldönümü kutluyoruz” dedi. 

 

498 ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

 

Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olanları ve vefat eden gazileri anarak konuşmasına başlayan İbrahim Çetintaş,  “Kıbrıs’ta zulüm ve işkenceye maruz kalan kardeşlerimizi kurtarmak için bu harekatın yapılmasına karar veren başta hükümet büyüklerimizi, rahmetli Başbakan Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı şükranla anıyorum. Kıbrıs Türkü ve Müslüman kardeşlerimizin kurtulması için Kıbrıs Barış Harekatı’nda canlarını hiçe sayan 498 şehidimizi de rahmetle ve şükranla anıyorum.  Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Kederli ailelerine de sabır diliyorum. Kıbrıs Harekatı’na katılan şehitlerimizin de, gazilerimizin de yıldönümü olan 20 Temmuz’da anılmalarını, gaziler olarak devlet büyüklerimizden bekliyoruz’’ dedi.

 

‘’TÜRK VE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ ESARETTEN VE SOYKIRIMDAN KURTULDU’’

 

Türk ordusunun harekatta üstün bir başarı gösterdiğini kaydeden İbrahim Çetintaş, “Kıbrıs Harekatı basit bir harekat değildir. Ordumuz, bu harekatı büyük bir özveri ve başarıyla yürütmüştür. Orada yaşayan Türk ve Müslüman kardeşlerimizi esaretten ve soykırımdan  kurtarmış, dünya devletlerine Türk’ün cesaretini ve kararlılığını bir kez daha göstermiş ve kanıtlamıştır. Harekatın son bulmasıyla Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimiz hürriyetlerine, bağımsızlıklarına kavuşmuş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti kurulmuştur” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU