Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 197 mezununu Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle uğurladı. Mezuniyet töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Trakya Üniversitesi

GÜNDEM 18.07.2019 15:48:00 0
Tıp Fakültesi

Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İnan ve Prof. Dr. Ahmet Tezel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ile çok sayıda akademisyen, veli ve öğrenci katıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan törende Devlet Konservatuarı öğrencileri mini bir konser verdi.

 

“YAŞAMLA ÖLÜM ARASINDAKİ İNCE ÇİZGİDE TEMBELLİĞE YER YOK”

 

Fakülte Birincisi Dr. Bartu Barlas, mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmada “Birbirinden çok farklı amaçlarla başladık biz bu yolculuğa. Fakat asıl ve en önemli amacımız ortaktı: İnsan Sağlığı. Biz hiçbir zaman birbirimizin rakibi olmadık, olmayacağız da. Bir yarışın içinde olduğumuz doğrudur fakat bu yarış birbirimizin arasında değil yaşam ve ölüm arasındadır. Farklı uzmanlıklar seçsek de ortak kaderimiz insan hayatının sorumluluğunu omuzlarımızda taşımak olacaktır. Bugün birlikte mezun olduğum arkadaşlarımdan son ricam ideallerine ulaşmak için gün geçtikçe vicdanını yitirenlerden, hak yiyenlerden, tıp etiğine ve meslektaşlarımıza saygısını yitirenlerden olmayalım. Fakülteye başladığımızda giydiğimiz beyaz önlüklerimiz beyaz kalmaya devam etsin. Bizler 6 yıl önce ilk beyaz önlüğü giydiğimizde bunun getirdiği büyük sorumluluğun farkındaydık. Bu sorumluluğun bilincinde olup yılmadan çalıştık. Başarılı olduğumuz zaman başarımıza yaslanıp durmadık ya da başarısız olduğumuz zaman pes etmedik, çünkü biliyorduk ki yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide tembelliğe yer yok” ifadelerini kullandı.

 

“BU EĞİTİMİN YAŞAM BOYU SÜRDÜĞÜNÜ UNUTMAYIN”

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de, “Ülkemizden ve uluslararası toplam 197 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Uzun ve zorlu ama bir o kadarda güzel günler geçirdiğiniz altı yıllık eğitim döneminin sonuna geldiniz ve bundan sonra yolunuza birer ‘hekim’ olarak devam edeceksiniz. Tıp eğitiminin temel amacı iyi hekim yetiştirmektir. Bu eğitimin yaşam boyu sürdüğünü unutmayın. Tıp eğitiminde gelişim ve değişim devam ettiği sürece gerek eğiticilerin ve gerekse eğitilenlerin bu gelişim ve değişime ayak uydurması gerekir. Bu değişmeyi ve gelişmeyi sürdüremeyen bireyler ya da kurumlar yok olmaya mahkûmdur. Bu nedenle de tıp eğitim programlarımızı sürekli güncellemeye çalışıyoruz. Sizler de bunu unutmayıp sürekli mesleksel ve kişisel gelişiminizi sağlamanız ve devam ettirmeniz özel ve meslek yaşantınız için oldukça önemlidir” dedi.

 

“SOLMAK ÜZERE OLAN GÜLLER YENİDEN YEŞERTECEKLER”

 

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da “Burada çok büyük bir emek bankası var, büyük bir potansiyel var. Ben hasta doktor ilişkisini gül-bülbül metaforu üzerinden değerlendiriyorum. Bülbüllerimiz, hasta ile karşılaştıkları ilk andan itibaren hastalarına yani güllerine kendi bestelerini söylemeye başlıyorlar. Bugün buradaki 197 bülbülün güzel nağmelerle solmak üzere olan gülleri tekrar yeşerteceklerine inanıyorum. Bu genç bülbüllerin kanatlarını hiçbir kuvvet, hiçbir taş incitemesin ve onların nağmelerini ebediyen bu vatan toprakları üzerinde daima güzel bir şekilde inlesin” dedi.

 

 

“MERHAMET EN ÇOK BİR HEKİME YAKIŞIR”

 

Mezuniyet töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Trakya Üniversitesi’nin 1488’te kurulan Sultan II. Bayezid Darüşşifasının sağlık ve tıp eğitimi geleneğinin devamı olduğunu belirterek “Sadece eğitimde değil hizmette ve en önemlisi de sağlık hizmetinde Trakya Üniversitesi çok önemlidir. Tıp Fakültesi, üniversite-şehir bütünleşmesinin en önemli halkasıdır. Hastanemizin bütün bloklarını baştan aşağıya yeniledik, on yeni ünite kazandırdık. Yoğun bakım, acil ve ameliyathanelerde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Tıp Fakültesi kendini devamlı geliştirerek ve yenileyerek eğitim vermeye devam ediyor. Uluslararası akreditasyon, bu gelişimin ve yenilemenin en önemli göstergesi. Enstrümanı insan olan bu kutsal mesleğin mensubu olarak merhametli olun. Merhamet, en çok bir hekime yakışır. Sizlerin çok canlar kurtaracağını, çok acılara çare olacağını biliyorum” dedi. Dereceye giren öğrencilere plaket ve mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından Hekimlik Meslek Andı okundu.


Haber / Menşure KARDEŞ