30 kişiye ilkyardım eğitimi verildi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye'deki ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi'nin ETSO ile yaptığı protokol kapsamın

GÜNDEM 16.07.2019 18:15:00 0
30 kişiye ilkyardım eğitimi verildi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye’deki ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi’nin gönüllü ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.

 

“GÖNÜLLÜ İLKYARDIMCILAR YETİŞTİRİYORUZ”

 

ETSO ile yapılan protokol kapmasında Haziran ayında 30 kişiye ilk yardım eğitimi verdiklerini belirten Tanrıkulu, “Yaptığımız protokol kapsamında ETSO üyelerine verdiğimiz ilk yardım eğitimlerine Haziran Ayı’nda da devam ettik. ETSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde İlk Yardım Eğitmeni Hemşire İnci Özer, Paramedik H. Dilara Dinç, Acil Tıp Teknisyeni İrem Dağdeviren tarafından 30 kursiyere ilk yardım eğitimi verdik. Uzman personelimiz tarafından kursiyerlerimize ilk yardımın önemi ve doğru ilk yardım teknikleri anlatıldı. Kursiyerlere verdiğimiz teorik bilgiler; uygulamalarla da desteklendi. Hiç kuşkusuz ki meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardım, bilinçli yani eğitim almış kimseler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarını kurtarır; sakat kalmalarının da önüne geçer. Edirne Belediyesi olarak bu konuda hayati bir görevi yerine getiriyor; gönüllü ilk yardımcılar yetiştirerek belki de birçok insanın hayata tutunmasına olanak yaratıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ