35 yavru köpeğe yuva aranıyor

'Can evi' olarak adlandırdıkları barınakta sokağa terk edilen 35'i yavru, 60 köpeğe baktıklarını belirten Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, yavru köpeklere yuva aradıkla

GÜNDEM 15.07.2019 13:06:00 0
35 yavru köpeğe yuva aranıyor

Tüm sokak hayvanlarına yardım etmeye gayret ettiklerini kaydeden Cebeci, “Baktığımız köpekler içerisinde uyuzlu ve yeni doğum yapanlar var. Klinikte yatan, ameliyat olmuş kedi ve köpeklerimiz var. Yaz aylarında trafik kazalarından dolayı kırıkları oluşan birçok köpeğimiz var. Birçok ihtiyacımız da bulunuyor. Köpekleri güneşten korumak için güneşliklerimiz var. Sıcak nedeniyle sürekli sularını tazeliyoruz. Ama yeterli olamıyoruz” dedi.

“ONLAR BİZE EMANET”

Güneşliğe, yeni çitlere, mamaya ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Cebeci, “Klinikte tedavi olan köpeklerimiz bulunuyor. Devletin bize verdiği bir hesap numarası bulunuyor. Tedavileri için hayvan severlerin maddi desteğini bekliyoruz. Dernek olarak bir avuç gönüllüden oluşuyoruz. Derneği toplum adına kurduk. Bu dernek herkes adına kuruldu. Bu canlar sadece derneğe ait değil. Burası herkese ait. Bu canlara hepimizin birden sahip çıkması lazım. Sadece 3-5 kişiyle sınırlı kalmamalı. Ayrıca bu sıcak havalarda herkesi kapısının önüne bir kap su koymaya davet ediyorum. Bizim olduğu kadar, onların da yaşamaları için suya ihtiyaçları var. Bu canlara sahip çıkın. Onlar bize emanet” dedi.

“BARINAKLAR TUTSAK EVİ DEĞİL”

Cebeci, sokağa terk edilen barınakta hayvanlara kısıtlı imkanlarla bakmaya çalıştıklarını dile getirerek “Tedavileri biten ve kısırlaştırılan köpekler tekrar salınıyor. Çünkü barınaklar tutsak evi değildir. Burası tedavi edildikleri ve bakımlarının yapıldığı bir yer. Sahiplendirmeyi bir düzen içerisinde yapmaya çalışıyoruz. İsteyen geliyor, bir sözleşme ile sahiplendiriyoruz” dedi ve köpekleri sahiplenmek isteyenleri barınağa beklediklerini söyledi.

Haber / Yakup KARATEPE