Romanya'dan gelen heyet Tekirdağ'da inceleme yaptı

Yerinde incelemelerde bulunmak ve proje toplantıları yapmak için Tekirdağ'a gelen Romanya-Türkiye iş imkanlarının artırılması kapsamında Türk Yatırımcılar Derneği ve Galati Belediye Başkanı i

GÜNDEM 12.07.2019 15:06:00 0
Romanya

Heyette Galat Belediye Başkanı Ionut Pucheanu, Galat Belediye Meclis Başkanı Costel Fotea, Galat Belediyesi Avrupa Merkezi İdari Müdürü Camelia Epure, Galat Belediyesi Şehircilik Konseyi Başkanı Cornel Moise Oancea, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Başkanı Nazmi Doğan, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Alsancak, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Trakya Bölge Temsilcisi Fatih Semercioğlu ve Özcan Doğan yer aldı.

AVRUPA SERBEST BÖLGE’Yİ ZİYARET ETTİLER

Avrupa Serbest Bölge’yi ziyaret eden heyet Serbest Bölge Müdürü Zafer Atabakan tarafından karşılandı. Heyete ziyaretinde Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay eşlik etti. Heyet, Avrupa Serbest Bölgesi’nin firmalara sunduğu imkanlar, mevzuat, ASB işleyişi, firma tanıtımları ve olası işbirliği konularında bilgi aldı. Rumen Heyeti adına Galati Belediye Başkanı Ionut Pucheanu; Galati Şehrinde bulunan Serbest Bölge’nin incelenmesi ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi adına Avrupa Serbest Bölge yetkililerini şehirlerine davet etti.

TRAKYA BÖLGESİ İÇİN ÖNEMLİ

Romanya heyeti daha sonra Çorlu Atatürk Havalimanı’nı ziyaret ederek Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Tekirdağ-Çorlu Atatürk Havalimanı Meydan Müdürü Ahmet Gündoğmuş ile görüştü. Heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Kaymakam Sarılı, Çorlu Atatürk Havaalanı hakkında bilgiler vererek “Çorlu Atatürk Havalimanı Trakya Bölgesi için önemli” dedi.

HAVAALANI HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Tekirdağ-Çorlu Atatürk Havalimanı Meydan Müdürü Ahmet Gündoğmuş da havaalanının kapasitesi, yurtiçi ve yurtdışı tarifeli/tarifesiz uçuşlar, inşaat aşaması, işletim süreçleri, uçuş eğitimleri ve kargo uçuşları konularında bilgi verirken, Çorlu Atatürk Hava Meydan Komutanı Pilot Albay Mehmet Ali Koç ise havaalanının mevcut konum ve şartları hakkında bilgiler aktardı.

“TÜRK MÜTEAHHİT VE YATIRIMCILAR TERCİHİMİZ OLACAKTIR”

Galati Şehrine 3 şehrin faydalanacağı bir havaalanı inşa etmek istediklerini belirten Galati Belediye Meclis Başkanı Costel Fotea da “Tekirdağ Ziyaretimizin ana sebebi; rol model olacağına inandığımız tesisleri yerinde görmek ve incelemektir. Ayrıca şehrimize yapmayı planladığımız yatırımlar ile ilgili inşaat ve yatırımcı arayışımız bulunmaktadır. Bütün bu yatırımlarda; Türk müteahhit ve yatırımcılar tercihimiz olacaktır. Sizleri Romanya’da görmekten büyük bir mutluluk duyacağız” dedi.

ASYAPORT’U ZİYARET ETTİLER

Heyet, ziyaretlerini Tekirdağ’da, Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın da ilk 10 limanından biri olan Asyaport ile sürdürdü. Asyaport ziyaretinde Müşteri Hizmetleri ve Pazarlama Uzmanı Selin Çetinel, MSC Tekirdağ Şube Müdürü Bora Sığman ve MSC Tekirdağ Operasyon Müdürü Volkan Ayatş tarafından Asyaport ile ilgili gerekli bilgilendirmeler detaylı sunumlar eşliğinde yapıldı ve liman yerinde gezilerek inceleme fırsatında bulunuldu. Asyaport’a hayat kaldıklarını belirten heyet, “Asyaport Tekirdağ için çok önemli bir fırsat” dedi.

Haber / Emre BOZ