Türkiye - Kanada yatırım fırsatları görüşüldü

Kanada'nın Türkiye Büyükelçisi Chris Cooter ile Eşi Madame Karen Blumenschein ve beraberindeki heyet Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki işbirliğinin ve ticaretin artm

GÜNDEM 10.07.2019 15:20:00 0
Türkiye - Kanada yatırım fırsatları görüşüldü

Heyet Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Yurtseven ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tarafından karşılandı.

“YATIRIM  FIRSATLARININ YARATILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ziyarette Çorlu ve bölge hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO’nun faaliyet ve projelerinden bahsetti. Volkan “Odamız 7 bin 300 üye sayısı ile A Sınıfı 5 yıldızlı hizmet veren akreditasyon denetimlerinde Türkiye 1’incisi olan Çorlu’da ticarete, sanayiye ve ekonomiye yön veren bir odadır. Çorlu konum olarak İstanbul’a ve Avrupa sınırına yakınlığından dolayı oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi ve yatırım fırsatlarının yaratılması için çalışmalarda bulunacağız” dedi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde Serbest Ticaret Anlaşması’nın önemine değinen Volkan, Büyükelçi Cooter ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

SANAYİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da Çorlu ve bölge sanayisinin önemine değinerek “Bölgemize baktığımızda ülkenin 4’üncü büyük sanayi bölgesi olduğunu, ekonomik göstergelere baktığımızda bölgemiz 8.5 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile ülkemizdeki en büyük üretim bölgelerinden birisidir. İlimiz ekonomik gelişmişliğine baktığımızda Türkiye’de 3. sırada yer almaktadır. Kişi başına imalat sanayinin net satış geliri yaklaşık 40 bin lira olup Türkiye’de ilk 5 sıra içerisindedir. Bu veriler ışığında Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunan sayılı bölgeler arasında yer almaktadır. Bu nedenlerdir ki sanayi yatırımları için en büyük adaylardan biri olduğumuzu bölge olarak güçlü bir şekilde vurgulamamız gerekmektedir. Bölgemizin, ülkemizin ihtiyacını duyduğu yerli ve milli yatırımlar için gereken tüm unsurlar mevcuttur. Bizler bölge olarak tüm ülke sanayisine hizmet etme konusunda gerekli altyapıya sahibiz. Birçok sektöre hizmet ediyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesi için hep birlikte çalışacağız” dedi.

“TÜRKİYE İLE KANADA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Kanada'nın Türkiye Büyükelçisi Chris Cooter da ziyarette yaptığı konuşmada Kanada ve Türkiye arasındaki ilişkileri önemsediklerini belirtti. Kanada hükümeti olarak serbest ticarete çok inandıklarını söyleyen Cooter “Türkiye ile ticaretin hala çok küçük çapta olduğunu aktararak, Amerika ile bir günde yaptığımız ticareti Türkiye ile ancak bir yılda yapabiliyoruz. Buna rağmen her geçen gün ticari iş birliğimiz gelişiyor. Umarım gerçekleşen bu ziyaretlerle birlikte iki ülke arasındaki iş hacmini genişletir, yeni yatırım fırsatlarının doğmasına zemin hazırlayabiliriz” dedi.

Haber / Yakup KARATEPE