Kırklareli hardaliyesi korunması gereken lezzetler listesinde

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık küresel ölçekte gıda biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan Biyoçeşitlilik için Yavaş Gıda Vakfı'nın (SlowFood Foundation forB

GÜNDEM 10.07.2019 15:15:00 0
Kırklareli hardaliyesi korunması gereken lezzetler listesinde

Hayvan ırklarından bitkilere, peynirden dondurmaya tüm dünyadan toplamda 5 bin 37 değerin yer aldığı listede hâlihazırda Türkiye’den 70 ürün bulunduğunu belirten Ilık “Slowfood International Network’ünün (Küresel Yavaş Gıda Ağı) bir girişimi olan bu çalışma sürdürülebilir ve sağlıklı gıdaya erişim ve koruma faaliyetleri konusunda çaba gösteriyor. Cittaslow (Sakin Şehirler) ağı aracılığıyla tüm dünyada alternatif turizmi destekliyor. Nuh’un Ambarı; Dünya genelinde kültürlere, tarihe ve geleneklere ait, yok olma riski altındaki küçük ölçekli ve kaliteli gıda ürünlerini araştırıyor. Bu ürünler; meyveler, sebzeler, hayvan ırkları, peynirler, tatlılar, kurutulmuş etler, içecekler ve benzerlerini içeren olağanüstü bir miras. Nuh’un Ambarı, bu ürünlerin varlığını ve birkaç nesil sonra yok olma tehlikesi altında olduklarını duyurmak; ayrıca insanları bu ürünleri talep edip satın alarak, üreticileri destekleyerek, kendi hikayelerini anlatarak, yok olma tehlikesi altındaki yabani türlerin korunmasına ve yeniden üreyebilmelerine imkan tanıyarak harekete geçmeye davet etmek amacıyla başlatılmış bir projedir” dedi.

KIRKLARELİ KIVIRCIĞI İÇİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 Başkan Ilık Hardaliye’nin listeye girmesinin ardından Kırklareli Kıvırcık Kuzusu’nun listeye girmesi için gerekli çalışmaların başladığını kaydetti.

Haber / Menşure KARDEŞ