Adaleti rayların altında bırakmayın

Geçtiğimiz yıl 8 Temmuz'da Çorlu Sarılar Mevkiinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 25 kişi, ölümlerinin 1'inci yılında kazanın olduğu yerde anıldı. Acılı aileler â€

GÜNDEM 8.07.2019 17:15:00 0
Adaleti rayların altında bırakmayın

Çorlu’da, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 338 kişinin yaralandığı tren kazasının 1’inci yılında kazada yaralananlar ve kazada yakınlarını kaybedenlerin aileleri kazanan olduğu yerde bir araya geldi.

 

7’Sİ ÇOCUK 25 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

 

Edirne'nin Uzunköprü ile İstanbul Halkalı seferini yapan yolcu treni, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybederken, 338 kişi de yaralanmıştı. Kazanın yıl dönümü nedeniyle kazada ölenlerin aileleri ve kazada yaralananlar Sarılar Mahallesi’nde bir araya geldi.

 

 

SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER

 

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve kazadan yaralı kurtulanlar, kazadan sonra yaralılar için seferber olan ve onlara ilk müdahaleyi yapan Sarılar Köyü sakinlerine teşekkür etti. Acılı aileler sonrasında kazanın olduğu yere gitti. Tren faciasının meydana geldiği yerde açıklama yapan acılı aileler, devlet yetkililerine seslenerek “Adaleti rayların altında bırakmayın. Aileleri mağdur etmeyin. Gelin, gerçek suçluları çıkarın, cezaları neyse verin. Bu acılı aileleri daha fazla üzmeyin. Gelin adaleti yerine getirin. Suçluları adaletin huzuruna çıkarın.  Biz de bir nebze olsun rahatlayalım. Ama siz onları adalet önüne çıkarmazsanız biz yaşantımız boyunca bunu sürdüreceğiz. Unutulmayacak. Bir damlaydık göl olduk. Gölden sel oluruz, selden fırtına oluruz” dedi.

 

DUALARLA ANILDILAR

 

Trenin geçişinin ardından acılı ailelere raylara kırmızı karanfiller bırakarak tren faciasında hayatını kaybeden yakınlarını andı. Tren kazasında hayatını kaybeden için mahalle camiinde mevlidi şerif de okutuldu. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Sarılar Köyü sakinleri ve vatandaşlar da acılı aileleri yalnız bırakmadı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU