Başkan Albayrak: Kamu vicdanını yaralıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu'da meydana gelen tren faciasının birinci yılında yaptığı açıklamada "8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen, 25 vatandaşımızÄ

GÜNDEM 8.07.2019 13:42:00 0
Başkan Albayrak: Kamu vicdanını yaralıyor

Tüm dünyada en güvenli yolculuk türü olan tren yolculuğunu tercih eden vatandaşların, binmiş oldukları Uzunköprü - Halkalı treninin, Çorlu sınırları içerisinde raylardan çıkması sonucunda elim bir kazaya uğradıklarını anımsatan Albayrak “Kazanın, demiryolu altındaki toprak menfezin yağışlar nedeniyle kayması sonucu vagonların raylardan çıkmasıyla meydana geldiği anlaşılmıştır. 25 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve 317 vatandaşımızın yaralandığı Çorlu Tren Kazası, Cumhuriyet'imizin temel kalkınma hamlelerinden biri olan demiryollarının ihmal edildiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Tren Kazasının ardından Sarılar Mahallesi ve Çorlulu vatandaşlarımız yardıma koşmuş, Büyükşehir Belediyemiz de dâhil olmak üzere tüm kurumlarımız gerekli müdahale ve çalışmaları yapmıştır. Zor zamanlarda ve kara günde birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden halkımız, Çorlu Tren Kazasından sonra büyük bir duyarlılık göstermiştir” dedi.

 

“DEMİRYOLU POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR”

 

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma ve yargılamaların ağır ilerlemesi ve bu konuda yaşanan aksaklıkların kamu vicdanını yaraladığını söyleyen Albayrak “Yargılamaların adil yapılması, yargıya olan güvenin sağlanması açısından da son derece önemlidir. Aynı acıların bir daha yaşanmaması için ülkemizin demiryolu politikası gözden geçirilmeli, ülkemizin dört bir yanındaki demiryolu hatları güvenli ve işler hale getirilmelidir” dedi.

 

 

“ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE”

 

Başkan Albayrak “İnsan odaklı bir anlayışla halkımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle hareket eden kurumumuz, Çorlu Tren Kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerinin ve kazadan yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Halkımız artık ihmalden kaynaklanan kazalarda can vermek istemiyor. Sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde yaşamak hepimizin hakkıdır. Ülke olarak yaşadığımız acılardan ders çıkartarak herkesin refah içerisinde yaşayacağı adil bir dünya kurmalı ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmalıyız. Çorlu Tren Kazasının üzerinden 1 yıl geçti; acımız ilk günkü gibi taze, yasımız büyük. Bu duygu ve düşüncelerle Çorlu Tren Kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kazadan yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür ve acılı ailelerimize sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ