Kurban satış yerinde hareketlilik başladı

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği başladı.

GÜNDEM 8.07.2019 13:14:00 0
Kurban satış yerinde hareketlilik başladı

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde kurulan satış noktasında üreticiler, 1 yıl boyunca baktıkları hayvanları satmaya çalışıyor. Satışların istedikleri seviyede olmadığını belirten Meriçli üretici Remzi Akay “Elimdeki kurbanlıklar 900-950 TL. Ama 100 TL aşağısına veriyorum. Baskül kilo fiyatı 19-20 TL arasında değişiyor. Şu an işler durgun. Kurban Bayramı yaklaşıyor, belki 1-2 hafta içerisinde daha fazla hareketlilik yaşanabilir” dedi.

 

“İSTEDİĞİMİZ SATILI YAPAMADIK”

 

Kurban pazarının hareketlenmeye başladığını fakat istedikleri satışı yapamadıklarını kaydeden Enezli üretici Tarık Kılıç da “Yem çok pahalı. Hayvanları da istediğimiz gibi satamıyoruz. Fiyatlar 1700 TL'ye kadar çıkıyor. Bu yıl kurban istediğimiz gibi gitmeyecek. Çoğu insan bu sene kurban kesemeyecek diye konuştu. Enez’de üreticilik yapan

 

“BU SENE HİÇ KURBAN HAVASI YOK”

 

Enezli Üretici Selami Elmas ise “İstediğimiz satışa ulaşamadık. Satamıyoruz, birçoğu duruyor. Fiyatlar ne yüksek ne de düşük. Ama yem çok pahalı. Geçen seneye oranla yem fiyatları 2 kat arttı. Yemin çuvalı geçen sene 45 TL idi. Bu sene 85-90 TL oldu. Bu sene hiç kurban havası yok” diye konuştu.

 

Haber / Emre BOZ