Kırkpınar pehlivanlarından Rektör Tabakoğlu'na teşekkür ziyareti

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin efsanevi pehlivanları Kenan Şimşek, Çokal, Raşit Karabacak, Ayhan Taşkın, Hasan Ateşoğlu, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Başpehlivan Ä?

GÜNDEM 7.07.2019 09:19:00 0
Kırkpınar pehlivanlarından Rektör Tabakoğlu

Pehlivanlara her zaman destek olduklarını belirten Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi olarak Kırkpınar’a ve Kırkpınar’da güreşen pehlivanlara çok önem veriyoruz. Kırkpınar Pehlivanları için ne yapabiliriz diye düşündük ve bu kapsamda Kırkpınar’da Başpehlivanlık dalında yarışan sporcularımız için yüksek lisans kontenjanı açtık. İsmail ve Turan Balaban kardeşler ilk öğrencilerimiz oldu ve İsmail Balaban, öğrencimiz olduktan sonra ikinci kez Başpehlivan unvanını alarak bizleri çok sevindirdi. Pehlivanlarımıza destek olmak adına daha sonra 6 adet lisans kontenjanı açtık. Böylece Trakya Üniversitesinde şampiyonlardan oluşan bir kadro oluşturmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca Yavuz Sönmez Hocamız ile beraber en kısa sürede bir güreş kulübü kurmayı amaçlıyoruz. Kırkpınar gücün, kudretin, dayanıklılığın ve saygının temsili bir organizasyon" dedi. Tabakoğlu, "658. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde er meydanında mücadele edecek olan öğrencilerimiz İsmail Balaban ve Turan Balaban kardeşlere başarılar diliyorum." dedi.

 

"TÜRKLERİN GÜCÜ GÜREŞTEN GELİR"

 

Eski Başpehlivan Hüseyin Çokal, "Kırkpınar’ın burada çok ayrı bir yeri var, tarihi var. Türklerin gücü güreşten gelir. Güreş hem beden gücüdür hem de beyin gücüdür aynı zamanda güreş sabretmeyi öğretir. Trakya Üniversitesinin genç pehlivanlarımıza böyle bir eğitim alma hakkı sunması çok güzel bir şey" dedi. Görüşme karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

 

Haber / Yakup KARATEPE