Diğer canlıların da yaşam hakkı var

Keşan Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu veteriner Hasan Nural, "Hava sıcaklıklarının 34 dereceye kadar ulaşması nedeniyle sokak hayvanlarının suya ulaşmada zorlanıyor" diyerek sokak hayvan

GÜNDEM 5.07.2019 14:59:00 0
Diğer canlıların da yaşam hakkı var

Sıcak havalardan sokak hayvanlarının da olumsuz etkilendiğini kaydeden Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu veteriner Hasan Nural “Hava sıcaklıklarının artmasıyla sokakta yaşayan canlılar su bulmakta zorlanıyor. Onlara yardımcı olmak için kapılarımızın önüne bir kap su koyabiliriz. Yaşam için bizim nasıl suya ihtiyacımız varsa sokakta yaşayan canlıların da bu suya ihtiyacı var. Biz de barınakta yerlere su tutarak ve içme sularını tazeleyerek, onları serinletmeye çalışıyoruz. Ayrıca gölgeliklerimiz var. Yaz mevsimini rahat geçirebilmeleri için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Şehrin çeşitli bölgelerinde su ve yem odaklarımız var. Burada ihtiyaçlarını karşılıyorlar”  dedi.

 

DİĞER CANLILARIN DA YAŞAM HAKKI VAR

 

Sokak hayvanlarının sıcakta susuz kalmaları halinde güneş çarpmasına maruz kalabileceklerine dikkat çeken Hasan Nural “Genelde sağlıklı olan hayvanlar kendilerini gölgeye atarlar. Hasta olan hayvan bunu yapamayabilir. Sıcak havada suya ulaşmakta zorluk çekebilirler. En büyük problem suya ulaşmak. O yüzden vatandaşlar kapılarının önüne bir kap su koyarlarsa sokak hayvanları için son derece faydalı olur. Sokak hayvanlarıyla bir arada yaşamaya alışılması gerekiyor. Barınağımıza gelen sokak hayvanlarını kısırlaştırıp, aşılarını yaparak, iyileştikten sonra sahiplendirmeye çalışıyoruz. Eğer sahiplendiremezsek aldığımız yere bırakma zorunluluğumuz var. Bu konuda yapabileceğimiz fazla bir şey olmuyor. Onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Sokakta yaşayan canlılara da ait. Diğer canlıların da yaşam hakkı var” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE