Tekirdağ, bölgede en yüksek ihracatı yapan il oldu

Trakya Bölgesi Nisan ayı ekonomi verilerini değerlendiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Nisan ihracat rakamlarına bakıldığında Tekirdağ'ın Nisan ayında 86,4 milyon dolar ihracat gerÃ

GÜNDEM 4.07.2019 13:09:00 0
Tekirdağ, bölgede en yüksek ihracatı yapan il oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Nisan ihracat rakamlarını değerlendiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Tekirdağ Nisan ayında 86,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il oldu. 2019 yılı ile 2018 yılı Nisan dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 15,6 milyon dolar arttı” dedi.

 

100 MİLYON DOLARI GEÇTİ

 

Aynı dönemde Kırklareli’nin ihracatında ise bir önceki yıla göre 4,5 milyon dolarlık artış meydana geldiğini kaydeden Şahin “ Edirne 2019 yılı Nisan ayında 4,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi, bir önceki yılın Ocak-Nisan dönemine göre ihracatında 0,6 milyon dolarlık bir azalma oldu. Üç ilimizin Nisan ayında yaptığı toplam ihracat 100 milyon doları geçti” dedi.

 

TEKİRDAĞ EN ÇOK İHRACATI ALMANYA’YA YAPTI

 

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin ihracat yaptığı ülkelere bakıldığı zaman 2019 Nisan ayı itibariyle Edirne’nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu kaydeden Şahin “Bulgaristan’ı, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova ve Angola takip etti. Kırklareli’nin 2019 yılı Nisan ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Angola oldu. Angola’yı İtalya, Yemen, Almanya ve Hollanda takip etti. Tekirdağ’ın 2019 Nisan ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya oldu. Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekti” dedi.

 

TEKİRDAĞ’DA 47 ŞİRKET KURULDU

 

Şahin, bölgede Nisan ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistikleri incelendiğinde Tekirdağ’da 47, Kırklareli’nde 9, Edirne’de ise 8 şirket kurulduğunu; Tekirdağ’da 3, Kırklareli’de 1 ve Edirne’de 1 şirketin kapandığını dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU