İş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Sanayi kuruluşu temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bölgenin gelişmesinde sanayinin önemli bir payı olduğunu söyledi. Kapaklı'nın çok ciddi bir potansiyelinin o

GÜNDEM 1.07.2019 18:58:00 0
İş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, sanayi kuruluşu temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. Önceki akşam düzenlenen yemeğe Trakya Kalkınma Ajansı Başkanı Mahmut Şahin, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ile Kapaklı ve Çerkezköy’deki sanayi kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

 

“ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ”

 

Yemekte konuşan Başkan Çetin, yerel seçimlerin akabinde Kapaklı Belediyesi’nde bir değişimin öncülüğünü yapmaya gayret ettiklerini belirterek “Meclis üyelerimiz ve belediye kadrolarımızla birlikte Kapaklı’da geleceğin vizyonunu planlamaya yönelik stratejimizi geliştirmek adına bir çalışma başlattık. Öncelikle bir anket organizasyonu düzenledik. Sahadaki personellerimizle vatandaşımıza gelecekle ilgili beklentileri ve Kapaklı’da neler değişmesi gerektiğini vatandaşımıza soruyoruz. Akabinde kurumlarla alakalı ortak paydaşlarımız var. Onlarla bir çalışma düzenleyeceğiz. Kapaklı’yı Kapaklı yapan, bu şehrin bugüne gelmesine vesile olan sanayicilerimizin oyuna dahil olması için böyle bir organizasyon düşündüm” dedi.

 

“ŞAHSINA MÜNHASIR BİR YER”

 

Bölgenin gelişmesinde sanayinin önemli bir payının olduğunu söyleyen Başkan Çetin “Nasıl bir Kapaklı’yı hayal ediyoruz?, birlikte ne yapabiliriz?” Bunların ilk tohumlarını burada ekelim” diye konuştu. Kapaklı’nın hızlı nüfus artışına paralel olarak ciddi sorunlarının da ortaya çıktığını söyleyen Çetin, Kapaklı’nın özel bir durumunun olduğunu ifade ederek “Tekirdağ’daki 11 ilçe arasında ben Kapaklı’yı hep farklı değerlendiriyorum ve şahsına münhasır bir yer olarak tanımlıyorum. Şehrimizin sorunları hızlı göç ile beraber maalesef istenen boyutta çözülmemiş ve ciddi bağlamda sorunlarımız, sıkıntılarımız oluşmuş. Biz de bunların çözümü noktasında bölgemizin en güçlü beyin gücünün olduğu yer İlçe Milli Eğitim ve sanayi kuruluşlarıdır” dedi.

 

 

“ÇOK DEĞERLİ YÖNETİCİLER VAR”

 

Dünya çapında markalar üreten bu bölgede çok değerli yöneticilerin de olduğunu kaydeden Çetin “Bunlardan genel anlamda da faydalanmak ve gönül esasına dayalı bir çalıştayın içinde aramızda görmek istiyoruz. Sanayideki yöneticilerimizin hiçbiri Kapaklı’da ikamet etmiyor. Belediye personelimizin yarısı Kapaklı’da ikamet ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki öğretmenlerimizin yüzde 40’ı Kapaklı’da ikamet etmiyor. Kaymakamlıkta çalışan, banka memurları ve müdürleri Kapaklı’da ikamet etmiyor. Sanayici arkadaşlarıma diyorum ki, biz birlikte burayı oluşturduysak burada bir problem var. Gelin hep beraber bunları çözmek için beyin jimnastiği yapalım” dedi.

 

“İKTİDARIN DA EKSİKLERİ VAR”

 

Yemekte Kapaklı’ya yapılacak olan yeni hastane projesi ile ilgili de konuşan Çetin, “Biz Ak Parti Belediye Başkanlığı olarak hükümetimizin desteğini almak için elimizden geleni yapacağız. Yerel anlamda yetersiz bir hizmet var. Ama iktidarın da eksik hizmetleri var” dedi. Hastanenin ihale sürecinin başladığını söyleyen Çetin, “Modern bir hastaneye kavuşacağız. Hastanemizi Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yapacak” dedi. Çetin, kaymakamlık binasının da yakın zamanda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

 

“KÖPRÜ VAZİFESİ YAPMAK İSTİYORUZ”

 

İş için Kapaklı Belediyesi’ne çok sayıda vatandaşın başvurduğunu söyleyen Çetin, “Elimizde bu talepler neticesinde oluşturduğumuz bir arşivimiz var. Bu arşivi ihtiyaç duyarsanız sizlerle paylaşmak istiyoruz. İstihdam konusunda size yardımcı olmak istiyoruz. İŞKUR ve Trakya Kalkınma Ajansıyla birlikte bazı ortak çalışmaları yaparak sizlere köprü vazifesi yapmak istiyoruz” dedi. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin de Kapaklı’ya geleceğini söyleyen Çetin “Kapaklı bir Kapaklı daha olacak. Eğer bu plan başlarken biz imarımızı, altyapımızı, sosyal donatılarımızı iyi planlamazsak Kapaklı yine mega köy olmaya devam eder. Benim naçizane beklentim, beyaz yakalıların da burada ikamet ettiği Kapaklı’ya değer kattığı bir şehri inşa etmek. Bölgemizin bir başka potansiyeli daha var. İşlenmeye ve her türlü gelişmeye hazır” dedi.

 

“7/24 EMRİNİZDEYİM”

 

Kapaklı’da eğitimde başarı oranının yüksek olduğunu söyleyen Çetin, “Burada alt yapıdan yetişip Türkiye’de çok güçlü takımlarda profesyonelliğe imza atan genç kardeşlerimiz var. Her şey bizim elimizde. Bu potansiyeli kendi haline bırakırsak, İstanbul’da bazı semtler vardır isimleri kötü anılan, Tekirdağ’ın böyle bir semti oluruz. Ya da hep beraber bir ucundan tutarsak Kapaklı’yı bambaşka bir yere getiririz. 5 yıl boyunca görev yaptığım süre içerisinde 7/24 emrinizdeyim. Sanayi kuruluşlarında neye ihtiyacınız varsa emrinizdeyim ama gelin hep beraber bölgemize bir şeyler katalım. O bir şeyleri siz söyleyin, biz yapalım” dedi. Trakya Kalkınma Ajansı Başkanı Mahmut Şahin de Kapaklı’yı hem Tekirdağ hem de Trakya’da fark yaratan bir ilçe haline getirmeye çalışacaklarını belirtti. Kapaklı’nın fabrikalardan dolayı Trakya ve Anadolu’nun birçok yerinden göç alan ve göçle büyüyen bir kent olduğunu söyleyen Şahin “Bunun kısmen dez avantajları var ama siz fabrika sahipleri olarak genç, dinamik bir nüfusu var. İnşallah Belediye Başkanımızın öncülüğünde fabrikalarımızın istediği, aranan, nitelikli, güçlü, heyecanlı ve dinamik gençleri yetiştirebilmesi adına birçok proje yapmak istiyoruz” dedi. İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen de davetlilere Tekirdağ ve Kapaklı’nın nüfus ve iş gücü durumu ile ilgili sunum yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU