Kabotaj Bayramı etkinliklerle kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNDEM 1.07.2019 18:36:00 0
Kabotaj Bayramı etkinliklerle kutlandı

Sabah saatlerinde başlayan Kabotaj Bayramı etkinliklerinde ilk olarak vatandaşların katılımıyla tekne turu düzenlendi. Vatandaşlar canlı müzik eşliğinde eğlenme imkanı bulurken, tura katılan vatandaşlara balık ekmek ikram edildi. Tekne Turunun ardından Eski Büyük İskele'de yüzme yarışı, motorlu tekne yarışı ve deniz içi korteji düzenlenirken, etkinlikte ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri tarafından denize çelenk bırakıldı.

 

“TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞININ ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

 

Kabotaj bayramının Kurtuluş Savaşı'ndan sonra denizlerde de bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz gün olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Dolayısıyla Türkiye'nin bağımsızlığının önemli bir parçasıdır. Tekirdağ, iki denize de komşu konumunda bulunan birkaç ilden bir tanesi. O yüzden kabotaj bayramı kentimiz için de çok önemli bir bayramdır” dedi.

 

“DENİZLERE ÖNEM VERİYORUZ”

 

Büyükşehir Belediyesi olarak denizlere önem verdiklerini söyleyen Albayrak “Mavi Bayraklı sahillerimiz, Batı Atıksu Arıtma tesisi ve sahillerimizde yapılan periyodik temizlikler verdiğimiz önemin göstergelerinden sadece birkaçı. Ben, tüm denizcilik camiamızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyor, denizlerimizdeki ekonomik faaliyetleri millileştiren Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

93. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Başkan Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal tarafından ödülleri verildi. 93. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ