Araçlara doğru ve uygun lastik kullanılmalı'

Yaz döneminde araçlarda doğru ve uygun lastik kullanılması gerektiğini belirten Çerkezköy Zümbül Oto Lastik İşyeri Sahibi Ali Zümbül, yaz lastiği konusunda sürücüleri uyardı.

GÜNDEM 30.06.2019 09:59:00 0
Araçlara doğru ve uygun lastik kullanılmalı

Sıcaklıkların arttığı yaz mevsiminde daha konforlun yolculuk ve minimum yakıt tüketimi için lastik seçiminin çok önemli olduğunu belirten Zümbül, sürücülerin araçlarına uygun lastikler kullanması gerektiğini kaydetti.

 

“FREN MESAFESİ UZAR”

 

Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmanın sakıncalı olduğunu söyleyen Zümbül, “Yazın kış lastiği kullanımı durumunda fren mesafesi uzar ve araç anında duramaz. Özellikle hızlı girilen keskin virajlarda, aracın yumuşak lastik yanaklarının etkisi aracı beklenenden fazla yatırarak sürücüleri öngörülmeyen bir direksiyon hareketi refleksine iter” dedi.

 

“CAN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ”

 

Araçlara mevsim şartlarına uygun lastik takılmasının önemine dikkat çeken Zümbül, yaz mevsiminde araca uygun ve aşırı sıcaklara dayanıklı yaz lastiklerinin takılmasının hem can güvenliği, hem aracın yol tutuşu hem de yakıt tüketimi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

 

“LASTİK ÖMRÜNÜ DE UZATIR”

 

Araca uygun olmayan lastiklerin takılmaması konusunda sürücüleri uyaran Ali Zümbül, “Yaz lastiğini cazip hale getiren iki önemi var. Yakıt tüketimi ve sürüş güvenliği. Eğer yaz aylarında kış lastiği kullanmaya devam ederseniz, çok daha fazla yakıt tüketmekle kalmaz, otomobilinizin çekiş gücünde kayıplara neden olursunuz. Sıcak havalarda yaz lastiği kullandığınızda, ABS ile fren yaparken ortalama yüzde 40 daha kısa mesafede durabilirsiniz. Ayrıca bu lastikler, düzensiz yıpranmayı önlediği için lastik ömrünü de uzatır ve araç sahibini de ek masraftan kurtarır” dedi.

 

Haber / Buse SERİN