Yoğunluk 'sıra matik' ile son bulacak

Uzun kuyrukların oluştuğu Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğun, geliştirilen 'sıra matik' ile son bulması hedefleniyor. Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçileri

GÜNDEM 30.06.2019 10:51:00 0
Yoğunluk

Vali Konağı’nda gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

 

SIRA MATİK SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ

 

Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin kuyruk çilesini bitirecek 'sıra matik' sistemini geliştirdiklerini ifade eden Vali Canalp “Kapıkule'de özellikle yaşadıkları ülkelere dönerken uzun kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kalan gurbetçiler 'sıra matik' ile sınırı rahatça geçecek. Gurbetçi vatandaşlarımızın çilesi neydi? 'Güneşin altındayız, ailecek arabanın içerisinde bu sıcakta dur kalk yapa yapa saatlerdir bekliyoruz.' Şikayet buydu. Bulgar tarafının da bizim gümrüğün de belli bir kapasitesi var. Belli saatte belli aracın üzerinde araç geçemiyor. Bu bir vaka. Bu şekildeki sıkıntıları da bertaraf edebilmek noktasında bir otopark yaptık. Devasa bir otopark oldu, bu alan. Bin 700 aracı alabileceği için kuyruk oluşumunu engelleyecek. İnsanları alacağız ve uygun koşullar altında park alanında bekleyebilecekler” dedi.

 

AĞUSTOS’TA FAALİYETE GEÇECEK

 

Vali Canalp, gurbetçilerin araç plaka numarasına göre sıra numarası alarak tesislerde kendilerine gelecek sırayı dinlenerek bekleyecekleri kaydederek “Park alanına girdikleri zaman herkese aracın plakasıyla bir sıra numarası verilecek. Sıra numarasından, panolardan kendi sırasının hangi yerde olduğunu, ne kadar zaman içerisinde geldiğini buradaki panolardan görebilecekler. Dolayısıyla da kendi sıraları geldiği zaman da gümrük alanına girip işlemlerini yaptırarak yoluna devam edecekler. Yolda çile şeklinde geçen zamanı dinlenerek geçirecekler. Tesislerden ve imkanlardan yararlanarak geçirmiş olacaklar” dedi. Sistem Ağustos ayında faaliyete geçecek.

 

Haber / Yakup KARATEPE