Mimarlık fakültesi 117 öğrencisini uğurladı

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Mimarl

GÜNDEM 28.06.2019 10:29:00 0
Mimarlık fakültesi 117 öğrencisini uğurladı

Mimarlık Bölümü ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden 117 öğrencinin mezun olduğu tören, Trakya Üniversitesi Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

“BURUK BİR HEYECAN İLE SONLANDIRIYORUZ”

Mezun öğrenciler adına bir konuşan Sibel Paşaoğlu, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” sözleri ile başladı. Sibel Paşaoğlu, “Trakya Üniversitesi’nde 4 sene önce başladığımız bu serüveni buruk bir heyecan ile sonlandırıyoruz. Aslında her başlangıç güzel, bitişler ise zordur. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar ise acıdır. Benim gibi hepimizin çok farklı hikayelerle ve hayallerle başladığı üniversite maceramızı bugün bitiriyor olsak da artık iyi öğrenciler olmayı başardığımız gibi iyi mimarlar olmaya çalışacağız. Zamanla genişleyen projelerimizin akabinde yaşadığımız stresli dönemleri, sabahlamaları, zorlu jüri haftalarını geride bırakarak meslek hayatına adım atıyoruz. Mimarlık bir meslek olmanın yanında bir yaşam biçimi, yaşanabilir mekanlar oluşturma sanatıdır. Mimarlık ünlü mimar Mies Van Der Rohe’un da dediği gibi dört duvar ve bunların üstündeki bir çatıdan çok daha fazlasıdır. Bizler kendine özgü doğal ve kültürel zenginliklerin yanı sıra geçmişin izlerini taşıyan eşsiz bir tarihi mirasa sahip Edirne’de, Mimar Sinan’ın gölgesinde mimarlık eğitimi almanın büyük ayrıcalığını yaşıyoruz. En büyük temennim bu sorumluluğun bilincinde meslek hayatımızı sürdürmektedir. Eğer bugün buradan bu güzel donanımlar ile mezun oluyorsak bunun nedeni şüphesiz ki tüm bilgi birikimlerini bizlere aktaran hocalarımızdır” ifadelerini kullandı.

2 BİN 919 MEZUN VERDİ

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven ise Mimarlık bölümünün 40 yıldır, Peyzaj Mimarlığı bölümünün ise 2010 yılından beri mezun verdiğini belirtti. Son yıllarda açılan yeni Mimarlık fakültelerinin her yıl yaklaşık 5 bin mezun öğrenci verdiğini ifade eden Özgüven “Fakültemiz, 45 öğretim elemanı ile yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencilere en nitelikli eğitimi vermeyi amaç edinmektedir. Bugüne kadar Fakültemiz; 2 bin 910 mezun vermiştir. Yüksek lisansta 103, doktorada ise 29 öğrencimiz eğitim görmektedir. Lisansüstü öğrencilerinin dörtte biri yurt dışından gelmektedir. Üniversitemiz, Balkanlardaki konumu dolayısıyla Balkan ülkelerinden gelen lisansüstü öğrencilerine özel bir önem vermektedir. Özellikle Edirne’ye ve çevre kentlere ilişkin çalışmalara ayrı bir önem vermekteyiz. Öğretim üyeleri olarak öğrencilerimizi Edirne’de karşılaşılan her tasarımsal soruna yönlendirmekteyiz. Böylece öğrencilerimiz hayatın içinde, kentin içinde gerçek sorunları çözme yeteneği geliştiren bireyler olarak yetişmektedir” dedi.

“BİLİMİN AYDINLATTIĞI YOLDA ÖZGÜRCE YÜRÜYECEKSİNİZ”

Öğrencilere de seslenen Özgüven “Sevgili mezunlar, sizler eğitiminiz süresince büyük gayret ve özveriniz ile eğitiminizi tamamladınız. Gelecekte mesleğinizin parlak birer temsilcisi olacaksınız, mezuniyet sonrasındaki meslek yaşamınızda evrensel ve milli değerlerin, bilimin ve bilginin aydınlattığı yolda özgürce yürüyeceksiniz. Bu yolda başarılarınızın devamını temenni eder, sizlere ve sizleri yetiştiren ailelerinize teşekkür eder, sonsuz mutluluklar dilerim” dedi. Konuşmaların ardından sahneye davet edilerek diplomalarını alan öğrenciler, mezuniyetlerini kutladı. Törende dereceye giren öğrenciler, plaketini Dekan Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven’in elinden aldı.

Haber / Menşure KARDEŞ