Ehliyeti olmadığı için kaçmış

Edirne Meriç'te jandarmanın 'dur' ihtarına uymayarak kaçan minibüsün dükkana çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 göçmenin, kimlik belirleme çalışmaları devam ederken, emniyetteki sorgusu devam ede

GÜNDEM 27.06.2019 16:18:00 0
Ehliyeti olmadığı için kaçmış

İstanbul Aksaray'dan kapalı kasa bir minibüse tıka basa doldurulan hepsi yetişkin erkek 39 göçmen, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçişlerinin sağlanması için Edirne'nin Meriç ilçesine getirildi. Önceki gün sabaha karşı ilçeye varan minibüsün durumundan şüphelenen jandarma ekipleri, sürücüye 'dur' ihtarında bulunurken, ihtara uymayan sürücü, hızlanarak, yoluna devam etti.

 

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

 

Minibüs bir süre sonra aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki dükkana daldı. Minibüste bulunan 10 kişi hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı. Yaralılar, Edirne, Uzunköprü ve Keşan'daki hastanelerde tedavi altına alınırken, ölenlerin cansız bedenleri ise Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan minibüs sürücüsü Tayfun Ö. tedavisinin ardından gözaltına alındı.

 

5 YARALININ SAĞLIK DURUMU CİDDİ

 

Yaşamanı yitiren Pakistan ve Hindistan uyruklu göçmenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ederken kazada yaralanan 29 kaçağın tedavileri de devam ediyor. Yaralılardan 5'inin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Minibüs sürücüsü Tayfun Ö.'nün, emniyetteki ilk ifadesinde taşıdığı göçmenleri tanımadığını ve İstanbul Aksaray'da tanıştığı Arap uyruklu bir kişinin kendisine getirdiğini iddia ederek “Jandarmanın 'dur' ihtarından ehliyetim olmadığı için kaçtım” dediği öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ