Kapaklı'nın devlet yatırımlarına da ihtiyacı var

11 ilçede sürdürdüğü Halk Buluşmaları Kapsamında önceki gün Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın dünkü durağı ise Kapaklı oldu. ?

GÜNDEM 26.06.2019 20:06:00 0
Kapaklı

Sabah saat 05:00’da Kapaklı’da gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Kadir Albayrak, öğleden sonra da siyasi partilerin ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Saat 14:00’da Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığını ziyaret eden Albayrak, İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve partililer tarafından karşılandı. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 86 gün geçtiğini söyleyen Albayrak “Daha bin 740 gün bu görev devam edecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için her türlü imkanı kullanan siyasi bir oluşumla mücadele ettik. Her hafta bir bakan geldi. Sayın cumhurbaşkanımız geldi, TBMM Başkanımız her hafta geldi. Buna rağmen Tekirdağ halkı gereken sağduyusunu göstererek bize ikinci dönem görev verdi” dedi.

 

 

“TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI”

 

17 Haziran’dan itibaren Hizmet Kervanı adını verdikleri ilçe gezilerine başladıklarını belirten Albayrak “Bugün 7’nci durağımız Kapaklı” dedi. 23 Haziran seçimlerine de değinen Albayrak “23 Haziran bizim için, Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Türkiye’de meclisin eski gücüne kavuşması açısından yerel yönetimdeki bu bütünlük, bu dayanışma, bu sevginin 2023 seçimlerinde millet ittifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidara gelecektir” dedi. Tekirdağ’da 4 ilçede seçimi kaybettiklerini anımsatan Albayrak “Kim suçlu kim suçsuz bu konulara gitmeyin. Bunlara girerseniz zaman kaybedersiniz. Sadece biz nerede hata yaptık ona bakacağız. Birliktelik içerisinde gelecek seçimlere hazırlanacağız. Biz güçlüyüz, bu gücümüzü 23 Haziran’da da gösterdik. Çok güzel şeyler oldu, olmaya devam edecek” dedi. Kültür Sarayı’nın Ağustos ayı başında açılacağını kaydeden Albayrak, TESKİ birimini de Kültür Sarayı’na taşıyacaklarını söyledi.

 

PROJESİ HAZIRLANDI

 

Meydan Projesi’nin hazırlandığını, kısa sürede ihaleye çıkılacağını söyleyen Albayrak “Engelliler Yaşam Evi’nin de projesi hazır. Yakın zamanda ihaleye çıkacağız” dedi. Kapaklı’ya devlet yatırımının gerektiğini kaydeden Albayrak, su faturaları ile ilgili gelen şikayetlerin dile getirilmesi üzerine de “Su fiyatlarını indiren büyükşehirler 30-35 yıllık büyükşehir belediyeleri. Biz daha 5 yıllık büyükşehir belediyesiyiz. Biz daha yatırımlarımızı tamamlamadık. TESKİ’nin tek geliri su bedeli. Bu yatırımlar bittikten sonra o zaman bu bedeli biz kendimiz aşağıya çekeceğiz. Yeni kurulan bir büyükşehir olduğumuz ve yatırımların yapılması gerektiği için bu su fiyatının daha aşağıya çekilmesi mümkün değil” dedi. İlk dönemde 11 ilçeye 11 okul yaptıklarını kaydeden Albayrak, bu dönemde de 11 ilçeye 11 yurt ve 11 kreş yapacaklarını kaydetti.

“BUNDAN SONRA HİZMET ZAMANI”

 

Başkan Kadir Albayrak, CHP’nin ardından MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. MHP ziyaretine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de katıldı. İlçe Başkanı Nusret Güvercin ve partililer tarafından karşılanan Albayrak, “Seçimler geçti bundan sonra hizmet zamanıdır. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Milliyetçi Hareket Partililerin de belediye başkanıyım. Seçimler biter bitmez rozetimizi çıkarıp kalbimize koyduk ve 1 milyon Tekirdağlının rozetini taktık” dedi. Kapaklı’nın devlet yatırımlarına da ihtiyacının olduğunu söyleyen Albayrak, burasının gelişmeye ve büyümeye müsait olduğunu kaydetti.

“BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin de 2’nci kez belediye başkanlığına seçilen Kadir Albayrak’a başarılar dileyerek Bizim amacımız Kapaklı’nın gelişmesidir. Yeni bir ilçeyiz fakat hala köy gibi hizmet alıyoruz. Bu sebeple sizden biraz daha ayrıcalık istiyoruz. Çerkezköy komşu ilçemiz ve bir Çerkezköy’e bakıyoruz bir de Kapaklı’ya; 5 yıl içerisinde büyük fark var. Hem Belediye Başkanımızdan hem de sizden beklentimiz çok büyük” dedi.

“ARTIK HİZMET ZAMANI”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve beraberindekilerle birlikte AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, İstanbul seçimlerinin ardından yapılan bu ziyaretin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek “Siyaset bitti ve şimdi hizmet zamanıdır. Sizleri de ayrıca seviyoruz. Kapaklı içinde Belediye Başkanımızı yalnız bırakmayacaksınız. Hep birlikte Kapaklı’ya güzel hizmetler yapacağınızı düşünüyoruz” dedi. Seçimlerin ardından CHP rozetini çıkardıklarını belirten Başkan Albayrak da “Artık hizmet zamanıdır. Tüm gücümüzle çalışacağız. Bol bol hizmet etme zamanıdır. Sizlerden ricamız hükümet kanalından Kapaklı’ya hizmet gelmesi gerekiyor. Nüfusu 25 yılda 2 binden 116 bine çıkan başka bir ilçe yok. Kapaklı’nın en büyük sorunu hızlı büyümesidir” dedi. Kapaklı’da hükümet yatırımları noksanında eksiklerin olduğunu ve bunun bilincinde olduklarını belirten İlçe Başkanı Üçel de “Bunu siyaset malzemesi kullanmak yerine eksiklerimizi tamamlamamız gerekiyor. Kapaklı bunu hak ediyor” dedi. Hükümet yatırımlarının Kapaklı’ya getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Üçel “Kapaklı hükümet konağı ile ilgili girişimlerde bulunduk. Müteahhidin 460 bin liralık cezasını iptal ettirdik. 105 yataklı devlet hastanesi ile ilgili girişimler var. İnşallah en kısa zamanda temeli de atılacak. Kapaklı’da Yıldızkent Kavşağı ile ilgili sorun var. Bununla ilgili 100 milyona yakın bütçeye ihtiyaç var. Mustafa başkanımız çok güzel tespitlerde bulundu. BU, Kapaklı’ya geçici bir çözüm olacak. Etrafından gelecek 2 tane çevre yolu yaptırmayı planlıyoruz. Kapaklı’nın 100 yılını kurtaracak projeye imza atmak istiyoruz” dedi.

“SİYASETTE SİZİ ÖRNEK ALIYORUZ”

İlçe Başkanlığı makamındaki görüşmenin ardından Başkan Albayrak toplantı salonunda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan İlçe Başkanı Üçel, Albayrak’ın örnek bir siyasi kişiliği olduğunu belirterek “Siyasetten sizi örnek alıyoruz. Bizim gibi genç siyasetçilere örnek oluyorsunuz” dedi. Temmuz ayı büyükşehir belediye meclis toplantısını 10 Temmuz’da Şarköy’de düzenleyeceklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Toplantıya tüm vekillerimizi davet ettik ve burada bazı mesajlarımız olacak. Siyasi partiler Türkiye’nin vazgeçilmez unsurlarıdır. Herkes halkımızın gösterdiği karara saygı gösterecektir” dedi.

“HİZMETLERİ KAPAKLI’YA GETİRECEĞİZ”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Geçen dönem büyükşehirin kuruluş dönemiydi. Bu dönem ustalık dönemini yaşıyor. Taşlar yerine oturdu. Bu dönem daha hızlı bir çalışma yapacaktır. Başkanımız ile Kapaklı’yı başka bir yere getireceğiz” dedi. Başkan Çetin, devlet, büyükşehir ve belediye çalışmalarıyla beklenen hizmetleri getireceklerini söyledi. Seçim süreci geçirdiklerini kaydeden CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin de yeni seçilen Mustafa Çetin’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi. AK Parti’den ayrılan Kadir Albayrak, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığını da ziyaret etti. Ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yer aldı. İlçe Başkan Yardımcısı Hamza Sakarya ve partililer tarafından karşılanan Albayrak, 31 Mart seçimleri ve 23 Haziran seçimlerindeki katkılarından dolayı İYİ Partililere teşekkür etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU