El emeği, göz nuru ürünler sergileniyor

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın Merkezlerinde düzenlenen kurslara katılan kadınların bir yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergilendi. Ser

GÜNDEM 26.06.2019 13:54:00 0
El emeği, göz nuru ürünler sergileniyor

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Bünyesinde bulunan Zübeyde Hanım Kadın Merkezi ile Özgecan Kadın Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan kadınların 2018-2019 yılı boyunca yaptıkları ürünler El Sanatları Kursları Yıl Sonu Sergisi’nde sergilendi. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Serginin açılış töreni Eski Sera Kafe olarak bilinen Kadın Emek Evi’nde yapıldı. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan ve İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu katıldı. Açılış töreninde konuşan Edirne Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan, “Kurumların en büyük özelliği diğer kurumlarla ortak iş yapabilmesidir. Bunlardan biri de Edirne Belediyesi’yle yaptığımız ortak çalışmalardır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“BU EMEKLERİNİ TİCARETE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALILIYORUZ”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da Edirne’de çok güzel şeyler olduğunu söyledi. Halk Eğitim Merkezi ve Edirne Belediyesi’nin işbirliği içerisinde çalıştığını ETSO’nun da zaman zaman bu programlara katıldığını belirten Zıpkınkurt “Kadınlarımızın bu emeklerini ticarete, paraya dönüştürmeye çalışıyoruz. ETSO’ya yurtiçi ve yurtdışından misafirler geliyor. Bizlerde hep bu kadınlarımızın el ürünlerini, el emeklerini satın alarak misafirlerimize hediye ediyoruz. Kadınlarımıza bu şekilde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Edirne’de bu tür projeleri destekliyoruz ve bu tür projelerde sizlerin emeklerini daha değerli kılmaya çalıyoruz” dedi.  

UMUT VE KEYİF VERİCİ

Açılışta konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Hepimiz tek başımıza bir şeyler yapabiliriz. Kuşkusuz ortaya bir ürün çıkartmak; başarmak çok umut verici ve çok keyif verici. Ama bunu el birliğiyle yapmak; herkesin bir ucundan tutmuş olması, herkesin emeğinin geçmesi, alın terinin damlamış olması ve göz nurunun orada seyredenlere keyif vermesi bence çok daha zevkli, çok daha mutluluk vericidir. Bu bağlamda yapılan bu çalışmalarda ben emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Emin olun Türkiye’nin her yerinde her şey çok güzel oluyor, olmaya da devam edecek” diye konuştu. Daha sonra l serginin açılışı kursa katılarak, el emeği göz nuru ürünler ortaya koyan kadınlarla birlikte gerçekleştirildi. Açılışın ardından kursların düzenlenmesine katkıda bulunan eğitmenlere teşekkür belgeleri verildi.

Haber / Menşure KARDEŞ