Eşini öldüren sanığa tahrik indirimi

Edirne'de 38 yaşındaki eşi Melek Sakarbalkanıgeçen'i cep telefonu ile başkasıyla mesajlaştığı iddiasıyla 88 bıçak darbesiyle öldüren ve Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırıl

GÜNDEM 25.06.2019 16:22:00 0
Eşini öldüren sanığa tahrik indirimi

Savcı, sanığın, 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılmasını, verilecek cezada ise 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanarak 18 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Öldürülen Melek Sakarbalkanıgeçen'in  ailesinin avukatı, mütalaaya 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmaması yönünden katılmadıklarını belirtirken,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili de sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

15 YIL 10 AY CEZA ALDI

Sanık avukatı ise ağır tahrik indiriminin uygulanmasını istedi. Duruşmada son sözleri sorulan Erkan Sakarbalkanıgeçen, “Olay öncesinde eşime zina nedeniyle boşanma davası açtım. Gerekli mercilere başvurdum. Kaçtım. Öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Allah kimsenin başına vermesin. Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim” dedi. Sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme,  'haksız tahrik' indirimi ve 'takdiri indirim' uygulayarak, cezayı 15 yıl 10 ay hapis cezası olarak karara bağladı.

Haber / Şaban KARDEŞ