Yaz şenliğinde Edirne rüzgarı esti

Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı olarak faaliyet gösteren Ditib Bremen Eyüp Sultan Bahçe Derneği tarafından Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen yaz şenliÄ

GÜNDEM 25.06.2019 14:24:00 0
Yaz şenliğinde Edirne rüzgarı esti

Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı olarak faaliyet gösteren Ditib Bremen Eyüp Sultan Bahçe Derneği tarafından Almanya’nın Bremen kentinde 19-24 Haziran tarihleri arasında Yaz Şenliği düzenlendi.

EDİRNE’Yİ TANITMA İMKANI BULDULAR

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Belediye Meclis Üyeleri Duygu Şener ve Şükrü Atamgüç ile Edirne Belediye Başkanlığı Kültür Sanat, Gençlik Spor Kulübü Folklor ekibi ve 2 ciğer ustası Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğinin davetlisi olarak Bremen’e giderek düzenlenen Yaz Şenliği’nde Edirne’yi tanıtma imkanı buldu.

16 YILDIR DÜZENLENİYOR

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ESB Cami Derneği Başkanı Harun Sapmaz, 16 yıldan beri yaz şenlikleri düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliklerimizi zenginleştirmek için Türkiye’miz ve bölgelerimizden folklor ekibi getirdiğimiz gibi yağlı güreş yarışmaları düzenledik. Bu sene gelen Edirne ekibi bize şeref verdiler“ dedi. Edirne ekibi ise açılışta Türk Bayrağı ve Edirne Belediye Başkanlığı Sancağı ile ziyaretçileri selamladı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da “Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye’de Edirne’den geçerken ciğerimizi yemeden yolunuza devam etmeyin, misafirimiz olun. Orta Avrupa’da Almanya ve Balkanlar‘da çok fazla etkinlikler yaparak Edirnemizi tanıtıyoruz. Bu anlamda Bremen’de yaşayan Türkler ve Edirneli dostlarımız, bizleri dönem dönem bu gibi etkinliklere çağırdıkları zamanda tabi ki memnuniyetle geliyoruz. Edirne ve Bremen’in karşılıklı tanıtılması ve her iki şehir arasında bir gönül bağı kurulması bizim için çok önemli. Daha önce Kırkpınar yağlı Güreşleri ve folklor ekipleriyle geldiğimiz Bremen’e bu sene folklor ciğer ekibimizle geldik. Yani gastronomide öne çıkan Edirne Tava Ciğerini burada tanıtacağız” dedi. Türk ekibi Yaz Şenliği boyunca katılımcılara müzik ve ciğer ziyafeti verdi.

YAZ ŞENLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Almanya dönüşünde Bremen’de kentinde düzenlenen Yaz Şenliği’ni değerlendiren Tanrıkulu, “Bremen’de adeta Edirne rüzgarı esti. 22 plakalı otobüsümüzü görenler otobüsle ve bizimle hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Festivalde halk oyunları ekibi Edirne yöresine ait oyunları oynarken; orada yaşayan Edirneliler duygu dolu anlar yaşadılar. Edirneli olup o bölgede işletme sahibi olan dostlarımızla tanıştık. O bölgedeki konsolos yardımcıları, eğitim ataşeleri ile tanıştık. Kendilerini Edirne’ye davet ettik. Avrupa’da ve da bu tür Balkanlarda Edirne’yi tanıtmak istiyoruz. Bu anlamda fuarlar ve organizasyonlar çok kıymetli” dedi.

Haber / Emre BOZ