Halk Eğitimi Merkezi'nden yılsonu şenliği

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2018-2019 Eğitim ve öğretim yılı Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği

GÜNDEM 20.06.2019 17:38:00 0
Halk Eğitimi Merkezi

Kent Park üzerinde önceki düzenlenen sergi açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, Yılmaz Oğur,Fatih Tuna Karabaş, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Mehteran Ekibinin gösterisinin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “ Bilindiği üzere öğrenme şenlikleri Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında yapılıyor. Öğrenme faaliyetlerini eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen ve teşvik eden sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Bugün kumrumuzca açılmış bulunan sergilerimizde öğrencilerimizin öğrenmişlerinin neticesi olarak ortaya çıkardıkları ürünlerden örneklerin sergilendiği ve sergilenen ürünleri gördükçe öğrenmenin sınırlarının gördüğümüzden daha çok geniş olduğunu bir kez daha görmüş olacağız. Öğrenme şenliğimize ve kurslarımıza katkılarından dolayı başta Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban olmak üzere Belediye başkanımız Vahap Akay’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e teşekkür ediyorum “ diye konuştu.

 

“HER AY PROJE ÜRETEREK HALKIMIZIN KATILIMINI SAĞLADIK”

 

2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde okuma yazmada açılan 64 kursa 668 kursiyerin, meslek ve teknik alanda açılan 292 kursa 8 bin 992 ve sosyal kültürel alanda açılan 248 kursa 5 bin 200 kursiyerin katıldığını kaydeden Akman “ Toplamda 598 kurs açılmış ve bu kurslara 14 bin 240 kursiyerimiz katılmıştır. Ayrıca açık öğretim okuluna, açık liseye toplamda 7 bin 400 öğrencimiz kaydını yaptırarak öğrenimlerini sürdürdü. Üniversiteye hazırlık kurslarına ise 295 kursiyerimiz girerek  bu alanda merkezimizi en büyük kurs merkezi haline geldi. Halkımızın büyük ilgi gösterdiği  bu kurslarımıza katılımın her geçen gün artarak devam etmesi bizler için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bu yıl gayet verimli ve başarılı bir şekilde geçti. Her ay proje üreterek halkımızın katılımını sağladık. Kurslara katılım gösteren kursiyerlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.


 

 

KURSİYER SAYILARIMIZ ARTTI

 

2018-2019 eğitim öğretim yılı bizler için verimli  ve başarılı bir yıl oldu. Nerdeyse her ay bir proje ürettik. Bunlardan bazıları İngilizce, düşünme semineri yaparak öğrencilerimizin ve  halkımızın katılımını sağladık. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere sınav kaygısı üzerine seminerler düzenledik. Minik papatyalar projemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ‘ Tasarla giy dik mutlu et’ sloganıyla 500 öğrencimizi giydirdik. Kaymakamlığımız tarafından başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında Giyim Üretim Teknoloji kursiyerlerimizin 3 bin 500 çanta diktirerek bu projeye destek olduk. Tiyatro kursiyerlerimiz de iki farklı oyun sergileyerek halkımızın beğenisine sunduk. Halk Eğitim çalgı topluluğu olarak genç yetenekler Tekirdağ’da buluşuyor yarışmasında il birincisi olarak ilçemizi temsil ettik. Halk oyunları küçükler kategorisinde ise il ikincis olarak adımızı duyurduk. Bir yıl boyunca sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerinin sergileneceği ve canlı uygulamaların sunulacağı  öğrenme şenliğine katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAYMAKAM ABAN KURSİYERLERDEN BİLGİ ALDI

 

Konuşmaların ardından kurslara katılan ve belge almaya hak kazanan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi. Halk Eğitim Merkezinin halk oyunları ve çalgı topluluğunun gösterinin ardından serginin açılışına geçildi. Açılışın ardından Kaymakam Abban ve davetliler sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Kursiyerler Kaymakam Abban’a ve protokol üyelerine yaptıkları çalışmalardan hediye etti.Stantları tek tek gezen Kaymakam Abban, sergilenen tüm el emeği göz nuru ürünleri her birinin ayrı bir emek sarf edilerek yapıldığını belirtti. Çarşamba günü açılan sergi dün akşam 22.30’a kadar açık kaldı.

 

 

Haber/Emre BOZ