Ruhsat vurgunun şifrelerini mahsup çekleri çözecek

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından 28 Mayıs 2019 tarihinde ortaya çıkartılan ruhsat vurgununda düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen iddiaların odaÄ

GÜNDEM 15.06.2019 17:42:00 0
Ruhsat vurgunun şifrelerini mahsup çekleri çözecek

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan çok yönlü soruşturma devam ederken, belediyenin oluşturduğu iç denetim komisyonu da geriye dönüş incelemelerini sürdürüyor. Belediyede oluşturulan iç denetim komisyonu sistematik vurgunu kimin, kimleri kullanarak, hangi yöntemlerle, hangi müteahhit hangi aracı kurumları dolandırdığı netlik kazanacak.

 

MİLYONLARCA LİRA DOLANDIRDILAR

 

Belediye de uygulanan mahsuplaşma yöntemini kirli emellerine alet ederek hayali firma yada kişilerle oluşturulan ağa müteahhitleri düşüren uyanıklar bir tarafından müteahhitleri soyarlarken, dolaylı yönden de Çerkezköy Belediyesini milyonlarca lira dolandırdılar. Belediyeden ruhsat alacak şahıs ve firmalarla iletişim kuran belediye fen işleri çalışanı sözde belediyeden alacağı olan bir firmayı mahsuplaştıracağını, yatırması gereken parayı küçük bölümünü nakit, kalan bölümünü ise 2-3 aylık sıralı çeklerle ödeyebileceğini söyleyerek ruhsat harç bedellerini nakit otopark harç bedellerini ise çeklerle tahsil edilerek belediyenin kasasına girmesine gereken paralar şebekenin cebine indi.

 

KAYIPLARA KARIŞTI

 

Şebekenin elebaşı olarak nitelendirilen belediye çalışanı E.K bayram öncesi Çerkezköy’de büyük inşaatlar yapan kurumsal bir firmadan otopark harcına ilişkin 50 bin TL’lik ödemeyi 25 bin TL’lik çeklerle mahsup yapacağını söyleyerek aldığı, 30 bin TL’lik ruhsat harcını nakit alarak belediye imar işlerine düzenlediği sahte tahakkuk ve sahte tahsilat makbuzlarıyla hazırlattığı gerçek ruhsatı firma sahiplerine verdiği de öğrenildi. İddiaya göre son bir haftadan bu yana yine bir firmanın ruhsat işini takip ettiği kaydedilen, E.K olayın önce savcılığa, ardından basına yansımasıyla 10 yıldır belediyede çalıştığı öğrenilen E.K’nin ortadan kaybolduğu edilen bilgiler arasında yer aldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ