62 ilden 906 sporcu mücadele etti

2022 yılının ilk Türkiye Şampiyonası olan Ümitler Türkiye Şampiyonası, 4-6 Şubat tarihleri arasında Sakarya'da yapıldı. 62 ilden 405 kadın ve 501 erkeğin katılımı ile Türkiye Judo Federasy

SPOR 7.02.2022 12:30:00 0
62 ilden 906 sporcu mücadele etti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Spor Toto Ümitler Judo Şampiyonası sona erdi. Serdivan Spor Salonu’nda 62 ilden 405’i kız 501’i erkek olmak üzere yaşları 15 ile 17 arasında değişen toplam 906 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada madalyalar sahiplerini buldu. Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda Edirneli sporculardan Elif Başkut Kadınlar +70 kilogramda birinci olurken, Elif Kuşku da Kadınlar 63 Kilogramda üçüncü oldu. 

 

“BAŞARIYLA TAMAMLADIK”

 

Şampiyonaya katılan tüm sporcuları tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimizde gerçekleştirilen bir organizasyonu daha başarıyla tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Minderde tüm gayretiyle mücadele eden sporcularımızı, antrenörlerini ve organizasyonda görev alanları kutluyorum. Hamdolsun Sakarya’mız sporun her alanında gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası şampiyonalarla anılıyor. İnşallah spor şehri Sakaryamız nice organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek. Bu vesileyle madalya kazanan tüm sporcuları kutluyorum” dedi. 

 

ŞAMPİYONADA MADALYA KAZANAN SPORCULAR 

 

Erkekler 50 kilogramda Mehmet Şahin Ertem (Manisa) birinci, Ahmet Dikici (Manisa) ikinci, Ramazan Yıldız (İzmir) ve Tuncay Türkman (Şanlıurfa) üçüncü olurken, Erkekler 60 kilogramda da Abdulsamet Çakır (Kocaeli) birinci, Abdulgani Yaman (Samsun) ikinci, Hilmi Mucik (Kocaeli)  ve Ömer Faruk Turgutlu (Konya) üçüncü oldu. Erkekler 73 kilogramda Hafız Çağrı Baydak (Kocaeli) birinci, Onuralp Öztürk (Bursa) ikinci, İsmail Durbak (Manisa) ve Erman Gürgen (Kocaeli) üçüncü olurken, Erkekler 90 kilogramda Mevlüt Öztaş (Konya) birinci, Fatih Dursun (Sakarya) ikinci, Mikail Zaloğlu (Bilecik) üçüncü oldu. 

 

KADINLARDA DERECEYE GİREN SPORCULAR

 

Kadınlar 40 kilogramda Zilan Ertem (Manisa) birinci, Elif Arıcı (Bilecik) ikinci ve Elif Toruk (Kocaeli) ile Begümnaz Doğruyol (Sivas) üçüncü olurken, Kadınlar 44 kilogramda Şevval Erdoğmuş (Kocaeli) birinci, Gülşen Tanrıkulu (Manisa) ikinci, Merve Kaya (Manisa) ve Buse Uykun (Kahramanmaraş) üçüncü oldu. Kadınlar 48 kilogramda Pınar Boğa (Manisa) birinci, Sena Nur Büyük (Burdur) ikinci, Gizem Dinçer (Kocaeli) ve Merve Nur Alkış (İzmir) üçüncü oldu. Kadınlar 52 kilogramda Şeyma Yıldırım (Konya) birinci, Elif Nur Yalçın (Konya) ikinci, Sura Nil Karasu (Manisa) ve Ayşe Naz Özdemir (Denizli) üçüncü olurken, Kadınlar 57 kilogramda Elif Ağar (Konya) birinci, Gülzade Korkmaz (Balıkesir) ikinci, Deniz Yeşilyurt (Ordu) ve Nilsu Kurcu (Sakarya) üçüncü oldu. Kadınlar 63 kilogramda Sinem Oruç (Konya) birinci, Tuana Gülenay (Ankara) ikinci, Zehranur Kaya (Kocaeli) ve Elif Kuşku (Edirne) üçüncü olurken, Kadınlar 70 kilogramda Ecem Baysuğ (Samsun) birinci, Hatice Koçyiğit (Ankara) ikinci, Şilan Ok (Kocaeli) ve Kevser Dilbirliği (Kahramanmaraş) üçüncü oldu. Kadınlar +70 kilogramda da Elif Başkut (Edirne) birinci, Gülsüm Ağaç (Ordu) ikinci ve Sema Mete (İzmir) üçüncü oldu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU