Jandarma teşkilatı 180 yaşında

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 180.yılı Tekirdağ ve Edirne'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Tekirdağ'da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ayrıca görevinde başarı

GÜNDEM 14.06.2019 17:11:00 0
Jandarma teşkilatı 180 yaşında

Jandarma Teşkilatı’nın 180.kuruluş yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından etkinlik düzenlendi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tank. Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

BAŞARILI PERSONELLERE PLAKET VERİLDİ

 

180. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliği yapılan konuşmaların ardından, İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirler ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ayrıca görevinde başarı gösteren personellere plaket takdim edildi.

 

 

EDİRNE’DE DE TÖREN DÜZENLENDİ

 

Jandarma Teşkilatı’nın 180. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nda da tören düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Albay Alparslan Doğan'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve başarılı İl Jandarma Komutanlığı personellerine başarı belgeleri Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından verildi.

 

STANTLARI GEZDİLER

 

Jandarma Komutanlığı köpek unsurlarının, arama kurtarma ve uyuşturucu madde bulma gösterileriyle devam eden tören, alanda jandarma personelinin kullandığı, silah, teçhizat ve araçların sergilendiği stantların gezilmesiyle sona erdi.

 

 

Haber / Ruşa ELMA