Çerkezköy'de 38 bin 196 öğrenci karne aldı

2018-2019 eğitim öğretim yılı dün sona erdi. Çerkezköy'de toplam 38 bin 196 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Bazı okullarda öğrencilere karnelerini dağıtan Çerkezköy Kaymakamı Atilla S

GÜNDEM 14.06.2019 17:07:00 0
Çerkezköy

17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılı, dün sona erdi. Öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

Çerkezköy’de de 2 bin 600’ü okul öncesi, 13 bini ilkokul, 12 bin 76’sı ortaokul, 7 bin 858’i lise ve 2 bin 662’si özel öğrenci olmak üzere toplam 38 bin 196 öğrenci karne sevinci yaşadı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban dün saat 10:00’da Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı. Törende konuşan Okul Müdürü Yakup Dönmez “4 buçuk yıldır görev yaptıkları Atatürk İlkokulu’nda bugün son törenimizi yapıyoruz. Ay sonu itibari ile de müdür yardımcımız İsmail Temirtaş ile birlikte okulumuzdan ayrılıyoruz. Ben bu süre zarfında göstermiş olduğunuz sevgi, saygı ve anlayış için tüm öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Benim hakkım varsa helal olsun. Siz de helal edin” dedi.

 

 

MİNİK ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ VERDİ

 

Sınıf birincilerine bisiklet hediye edilirken, öğrencilere bisikletleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından verildi. Okulun anasınıfı öğrencilerine de karnelerini veren Kaymakam Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte ilçedeki diğer bazı okulları da ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdi.

 

“GÜZEL BİR TATİLİ HAK ETTİNİZ”

 

Verilen karnelerin öğrencilerin okul yaşantılarında gösterdikleri performansın bir değerlendirilmesi olduğunu kaydeden Kaymakam Abban “Kıymetli öğrencilerimiz, karne gününde bir yıllık emeğinizin karşılığını almış bulunmaktasınız. Çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatil sürecinde öncelikle dinlenmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirmenizi, kişisel gelişiminizi destekleyici faaliyetlerde bulunmanızı ve bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Değerli Öğretmenlerim; Verdiğiniz her bilgi, çocukların gönüllerine yapacağınız her yolculuk, onların kendine güvenen, çalışkan, üretken, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilen, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır. Sizlerin bu bilinç ve düşünceyle çalıştığınızı biliyor, bundan sonra da bu gayret ve fedakârlığınızın devam edeceğine inanıyorum. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken, ilçe genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasında özveri ile çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerine, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarımıza, Öğretmenlerimize, Okul Personellerimize ve Öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil diliyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU