170 öğrenci mezun oldu

Kapaklı'nın ilk anadolu lisesi olan Kapaklı Anadolu Lisesi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında bu yıl ikinci mezunlarını verdi. 170 öğrenci keplerini fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

GÜNDEM 12.06.2019 14:19:00 0
170 öğrenci mezun oldu

Önceki gün okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, partililer, belediye meclis üyeleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından katılımcılar okulun içersinde açılan resim sergisini gezdi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Programın açılış konuşmasını  yapan Okul Müdürü Mustafa Türk, öğrencilere bundan sonraki eğitim öğretim hayatında başarılar diledi. Türk  “Bizim kurum olarak amacımız; Atatürkçü düşünce ışığında, vatanını seven, tarihini bilen, milli kültürüne sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kullanabilen, bilimsel çalışmalara önem veren, doğayı ve çevreyi koruyan, sanatı ve sanatçıyı seven, spor yapan, evrensel barışa inanan, hukukun üstünlüğünü bilen, okumayı ve araştırmayı seven, eleştiriye açık, hem demokratik hem de hoşgörülü bireyler yetiştirmektir. Yani kısaca sunduğu eğitim ve öğretim kalitesiyle ülkemize ve dünyaya yön verebilecek lider bireylerin yetiştiği kurum olmaktır” dedi.

“BUGÜN SİZİN GURUR GÜNÜNÜZ”

Okul Müdürü Mustafa Türk Kapaklı Anadolu Lisesi’nin Kapaklı’nın ilk Anadolu Lisesi olduğunu anımsatarak, ilk mezunları geçtiğimiz yıl verdiklerini, bu yıl da 2. Dönem mezuniyeti yaşadıklarını belirtti. Anne babalara da seslenen Türk “Sevgili anne babalar, bugün sizin gurur gününüz. Çünkü binbir emek ve sevgiyle büyüttüğünüz evlatlarınız artık birer yetişkin oldular. Onlar sizin evlatlarınızken artık bizim ve tüm ülkenin evlatları oldular. Bundan sonra gittikleri yeni okullarında veya çalıştıkları iş yerlerinde hem sizi hem de Kapaklı’yı temsil edecekler ve hem ilçemizin hem de ülkemizin gelişmesi için ellerinden gelenin en iyisini yaparak tüm güçleriyle çalışacaklardır” dedi.

“KENDİNİZE DOĞRU HEDEFLER BELİRLEYİN”

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Türk “ Sevgili öğrencilerim, belki bugün bizden ayrılıyorsunuz. Ama bundan sonra sorumluluğunuzun daha da arttığını unutmayınız. Artık sizler Kapaklı Anadolu Lisesi’nden mezunsunuz. Unutmayınız ki bu okuldan mezun olan birisi, asla doğru yoldan ayrılmaz, vatanına ihanet etmediği gibi ihanet etmek isteyenler olursa sarsılmaz inancı ve yüreğiyle karşı koyar, tarihini bilir ve sahip çıkar, vefakardır, yapılan iyiliği asla unutmaz, milli kültürüne sahip çıkar, evrensel barışa inanır ve asla yalan söylemez. Bu yüzden hepinizin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuz, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir” dedi.

170 ÖĞRENCİ KEPLERİNİ FIRLATTI

Türk’ün konuşmasının ardından 94.88 ortalama ile okul birincisi olan Dilara Özgen sahneye davet edilerek hediye takdim edilirken, Özgen’in hediyesini Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti. Danışmaz, öğrencilerle gurur duyduğunu ve bundan sonraki eğitim hayatında da aynı başarıyı göstermelerini temenni etti. Özgen’de başarısında büyük pay sahibi olan öğretmenlerine, ailesine ve tüm okul arkadaşlarına teşekkür etti. Devir teslim töreni ve diplomaların verilmesinin ardından 170 öğrenci okulun basamaklarına çıkarak keplerini attı. Veliler ise çocuklarının bu mutlu anını cep telefonu kameraları ile ölümsüzleştirdi.

Haber / Yakup KARATEPE