Kapaklı'nın şampiyonları ödüllendirildi

Kapaklı'da farklı yarışmalarda dereceye giren 310 öğrenciye, dün Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödül töreninde madalyaları verildi. Ödül törenind

GÜNDEM 11.06.2019 19:19:00 0
Kapaklı

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

 

BU YIL İLK KEZ DÜZENLENDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçede bu yıl ilk defa düzenledikleri yılsonu ödül törenine katılan herkese teşekkür etti. Bir yılı daha geride bıraktıklarını kaydeden Danışmaz, “Yaklaşık 7 ay önce ilçemizde göreve başladığımızda öncelikle bir durum analizi yaptık ve yol haritamızı belirledik. İyi bir ekip nasıl olunabilir konusu üzerinde yoğunlaştık. Geldiğimiz bu noktada artık örnek gösterilen bir ilçe haline geldik. Biz yaptığımız çalışmaları tüm herkes ile paylaşmayı ve iyi örnekleri artırmayı amaçladık” dedi.

“BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK”

Kapaklı’da yaklaşık 23 bin öğrenci ve binden fazla öğretmen, resmi özel 50 kurum ile görev yaptıklarını kaydeden Danışmaz, “Yerli ve milli projemiz ile 12 bin vatandaşımıza ulaştık. Daha sonra yaptığımız kitap fuarı ile 30 önemli yazar, 100 yayın evi ve 75 bin ziyaretçiye ulaştık. Yine ilçemize gelen yazarlar sayesinde 1 milyondan fazla vatandaşımıza Kapaklı ilçesini tanıtma fırsatı bulduk. İlçemiz okullarının fiziki imkanlarını geliştirmek adına birçok ilke imza attık” dedi.

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kapaklı’da göreve başladıkları günden itibaren 100’den fazla etkinlik düzenlediklerini kaydeden Danışmaz, “Tüm bunların yanında ilçemizde 10 okul ve 2 spor salonu bu yıl faaliyete geçecek. 310 öğrencimiz sportif, sanatsal ve kültürel alanda Avrupa ve Türkiye birincilikleri elde etti” dedi. Katkılarından dolayı Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’a, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e ve ekip arkadaşlarına teşekkür eden Danışmaz, birlik ve beraberlik içerisinde yollarına devam edeceklerini söyledi.

“ÇOCUKLARIMIZ EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan faaliyet videosunun gösteriminin ardından öğretmenler tarafından hazırlanan Müzik Dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından tören öğrencilere madalyalarının takdim edilmesi ile devam etti. Ödül töreninde ilk olarak ülkemizi temsilen Avrupa şampiyonalarına katılan ve dereceye giren öğrencilere madalyaları Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy tarafından verildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda Türkiye’de ve Avrupa’da sportif, kültürel ve sosyal alanlarda başarılı olan öğrencilerin ödül töreninde bir araya geldiklerini belirten kaymakam Ünlüsoy, “5 yıllık bir geçmişi olan ilçemiz 2014 yılından itibaren 5 yılda bugün çok önemli bir konuma geldi. Önümüzdeki yıllarda Kapaklı’nın öncelikle Trakya’nın sonrasında ise Türkiye’nin nicelik olarak en büyük yerleşim yerlerinden biri olacak. Bu büyümenin temelleri zaten bugünden atılmış durumdadır. Burada çocuklarımızın başarılarına hep beraber şahit olduk. Onları, ailelerini, ilçe milli eğitim müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Avrupa’daki yarışmalardan tutun Türkiye’deki birçok yarışmada başarılara imza atmış birçok öğrencimiz var. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Çocuklarımız bizlerin en değerli varlıklarımız” dedi. Kapaklı’nın 5 yıllık bir ilçe geçmişinin olduğunu belirten Ünlüsoy, “Bugüne kadar aritmetik olarak arttık. Bundan sonra Kapaklı’nın büyümesi artık geometrik olacak. İnşallah Kapaklı’mız çok daha iyi yerlerde olacak. Bu da çalışarak, emek vererek olacak” dedi.

“ONLARLA NE KADAR GURUR DUYSAK AZ”

Ödül töreninde Kapaklı’da farklı okullarda öğrenim gören ve il genelinde yarışmalarda dereceye giren 21 öğrenciye de madalyaları Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından verildi. Başkan Çetin, başarılı öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek “İlçemizde 23 bine yakın öğrencimiz var. 310 öğrencimiz birincilikler kazandı. Bu öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak az. Ancak orana baktığımız zaman bu yüzde 1.5’i dahi bulmuyor. Yeni bir ilçeyiz. 81 vilayetten insanımız burada bir arada yaşıyor. Tekirdağ’da hizmete en çok aç olan ilçeyiz. Kapaklı birkaç yıl sonra bin kişilik salonlarda etkinlikler yapacak. Bu yüzden 1.5’lik oran çok yakında yüzde 5’lere 10’lara çıkacak buna inanıyorum” dedi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Kapaklı Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından il genelinde düzenlenen turnuvalarda dereceye giren takımlara Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından madalyaları verildi. Yine il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren diğer öğrencilere de Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Çıvalcıoğlu tarafından ödülleri verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi’nin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisinin ardından program sona erdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU