Şarköy'e ziyaretçi akını

Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan Şarköy'de sahiller dolup taşarken, İlçenin 30 bin olan nüfusu bayram tatili dolayısıyla 300 bin aştı.

GÜNDEM 6.06.2019 15:55:00 0
Şarköy

Şarköy, 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçilerin akınına uğradı. Marmara Denizi kıyısındaki turistik ilçe Şarköy’ün 30 bin olan nüfusu, 300 bini geçerken, otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Tatilciler, mavi bayraklı plajlar ile sahilleri doldurdu.

 

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”

 

İlçenin, İstanbul'a yakın olması, mavi bayraklı 4 plajı ile temiz sahilinin bulunması dolayısıyla çok tercih edildiğini belirten Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız “Şarköy, Marmara'nın en temiz denizine sahip. Şarköy, İstanbul'a yakın olması ve temiz deniziyle tatilcilerin ilk tercihi haline geldi. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde araç takip cihazlarına göre 70 bin araç ilçeye tatilcileri taşıdı. Trakya'nın mavi bayraklı ender plajına sahip olan ilçede sıkıntı olmaması için gerekli tedbirleri aldık” dedi.

 

OTEL VE PANSİYONLARDA YER KALMADI

 

Tatilcilerin günlerini güven içinde geçirmeleri için çalıştıklarını söyleyen Yıldız, yoğunluk nedeniyle otel ve pansiyonlarda yer kalmadı” dedi. Turist sayısının 300 bini geçtiğini belirten Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ise “Geçtiğimiz yıllara göre kurak giden havaların bu sene yoğun yağmasından dolayı göletimiz dolu, su sıkıntısı yaşanmıyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ