Belediye personeline etik eğitimi

Malkara Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 Mayıs - 31 Mayıs Etik Haftası dolayısıyla belediye personellerine, iki grup halinde Malkara Belediye Meclis Odası'nda kurum içi pe

GÜNDEM 30.05.2019 15:23:00 0
Belediye personeline etik eğitimi

Malkara Belediye Başkanlığı Etik Komisyonu Başkanı Ahmet Nazif Balcı, Etik Kurulu Üyesi Ünal Akkaya tarafından verilen eğitimde, Belediye personelini Etik Bilinci ve Davranışları konu başlıklarında personel ile birebir etkileşimli olarak, çalışma hayatında önemli bir yer tutan etik kavramının dünya ve ülkemizdeki önemi, kamu çalışanlarının eylem ve işlemlerinde tarafsızlık, adalet, nezaket ve şeffaflık ilkeleri ile vatandaş güvenine önem verilmesi konuları anlatıldı.

 

“BÜYÜK BİR ONUR DUYUYORUM”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Etik Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada “25 Nisan 2004 Tarih ve 5176 sayılı ‘Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru ve Esasları Hakkında Kanun’ yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve bu kanunun 7. Maddesine istinaden "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hazırlanarak 13 Nisan 2005 tarih ve 25785 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak hayata geçirilmiştir. Belediyemizde de bu bağlamda Etik Komisyonumuzu göreve geldiğimiz ilk günlerde hayata geçirip işlemesini sağlamaktan büyük bir onur duymaktayım” dedi. Belediye olarak iş ve işlemlerde etik davranışın temel ilkeleri olan tarafsızlık, adalet, nezaket ve şeffaflık ilkeleri ile vatandaş güvenine dayalı hizmet verdiklerini kaydeden Yurdakul, belediye çalışanları ve tüm kamu çalışanlarının “Etik Haftasını” kutladı.

 

Haber / Ruşa ELMA