Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

Marmaraereğlisi Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri, ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. İftara Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Marmaraereğlisi Kaymkamı Sıtkı Zehin

GÜNDEM 28.05.2019 12:37:00 0
Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

İftar programında konuşan Tekirdağ Valisi aziz Yıldırım “Hepinizin bildiği gibi Anadolu toprakları pek çok gözün üstünde olduğu topraklardır. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Göçlere, savaşlara konu olmuştur ama biz yaklaşık bin yılı aşan bir süre burayı kendimize yurt edinmişiz ve bu toprakları öyle sahiplenmişiz ki her karış toprağında bizim şehitlerimizin kanı var. Bu yüzden bizde bu toprakları aynı şekilde korumalı ve bizden sonrakilere devretmeliyiz. Onlara daha güzel bir Türkiye daha güzel yarınlar devretmeliyiz” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMELİYİZ”

Şehitliğin önemli bir paye olduğunu söyleyen Yıldırım “Biz inanıyoruz ki şehitler ölmüyorlar sadece aramızdan ayrılıyorlar. Şehitler bizim inancımıza göre peygamberlerden sonra cennete girecek olan kişilerdir. Çünkü onlar en kıymetlileri olan canlarını bu vatanın korunması için feda etmiş olan insanlardır.  Bugün sadece silahla savunmak yetmiyor. Silahın yerini almış olan bilim, sanat ve kültür var. Bunlarla vatanımızı en güzel şekilde savunmak ve dünyada biz de varız diyebilmek için bu alanlarda da elimizden gelen gayreti sarf etmek, en güzel şekilde yeni teknolojilere, yeni usullere, yeni bilimlere sahip olmak gerekiyor” dedi. Gençleri, çocukları bu şekilde motive edip yarınlara bu şekilde hazırladıklarını kaydeden Yıldırım “Çünkü yarınlarda var olacaksak ekonomik anlamda, teknolojik anlamda güçlü olarak olacağız. Bugün okullarımız çok güzel eğitimler veriyor ve dünyayla yarışan bilim adamları, teknoloji icat edebilen insanlar yetiştiriyoruz. Bunların sayısını artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber / Menşure KARDEŞ