Genç sanatçıların mezuniyet heyecanı

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. Törene, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.

GÜNDEM 28.05.2019 12:31:00 0
Genç sanatçıların mezuniyet heyecanı

Temsili belgelerin sahipleriyle buluştuğu tören öncesinde Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından hazırlanan 2018-2019 yılı faaliyet sunumu, salonu dolduran öğrenciler ve aileleriyle buluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitenin tanıtım filmi izlendi.

“GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Devlet Konservatuarı’ndan mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Göknur Bilgin, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, mesleklerini en iyi şekilde gerçekleştirmek için gereken tüm bilgilerle donatıldıklarını ve mesleğe atılacak olmanın heyecanı içinde olduklarını dile getirdi.

“BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer de, en iyi ve verimli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu hatırlatarak, konservatuar eğitiminin de özel yetenek gerektiren, öğrencilerin birebir eğitimler aldıkları özel kurumlar olduğunu vurguladı. Öğrencilere ve ailelerine de seslenen Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Üniversite çatısı altında aldığınız bu eğitim, hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir. Bizler sizlere eğitim ve bilgi vermeye çalışırken sizlerden de öğrendiğimiz çok fazla şey oldu. Gelecek yaşamınızda, burada edindiğiniz bilgi ve tecrübeler ışığında bilim, sanat ve estetizmden kopmadan ulusal değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaracağınıza ve çağın gerektirdiği entelektüel bireyler olacağınıza hiç şüphem yok. Sizleri ve kıymetli ailelerimizi tebrik ediyor, sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bahtınız açık olsun” dedi.

BELGELERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, sahneye davet edilerek belgelerini alan öğrenciler, mezuniyetlerini kutladı. Törende, dönem birincisi Göknur Bilgin, belgesini Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in elinden alırken, dönem ikincisi Eylül Öztürk ve dönem üçüncüsü Çağlar Ali Gürsoy belgelerini, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp ve Prof. Ali Akbarov’dan aldılar.

Haber / Menşure KARDEŞ