Optimed'ten Doğal Doğum Zirvesi

Özel Optimed Hastanesi tarafından toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen Optimed Sağlık Oturumları'nın ilki "Doğal Doğum Zirvesi" konsepti ile düzenlendi.

GÜNDEM 27.05.2019 17:57:00 0
Optimed

Orion  AVM’de düzenlenen sağlık oturumunda, Basın Yayın Sorumlusu Nuran Başyurt'un moderatörlüğünde; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Funda Doğaroğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç, Klinik Psikolog - Doğum Psikoloğu Aslı Çağla Çakıcı ve Sorumlu Ebe Seher Elibol sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

 

ANNE BEBEK DOSTU SEZARYEN NEDİR?

 

Funda Doğaroğlu “Doğal Doğum Nedir? Doğal Doğuma Nasıl Hazırlanılır? Doğumun başladığını nasıl anlarız? Doğumda mahremiyet ve ten tene temas neden çok önemli?” konularında bilgiler verirken, Nevzat Koç da “Anne Dostu Hastane Nedir? Optimed’te bunun için ne gibi yenilikler ve değişiklikler yapıldı? Anne Bebek Dostu Sezaryen Nedir? Sezaryen sonrası normal doğum mümkün mü?” konularında bilgi verdi.

SUNUM YAPTILAR

Aslı Çağla Çakıcı’nın “Doğum Psikoloğu ne yapar? Doğum korkusu nedir ve nereden geliyor? RNA nedir? Doğum Korkumuzu Nasıl Yeneriz? Güvenli Bağlanma nedir? Doğumda eş desteğinin önemi nedir? Doğuma hazırlık kurslarının ne gibi bir faydası var?” konularında katılımcıları bilgilendirdiği etkinlikte Ebe Seher Elibol da “Ebe ne yapar? Doğum süreci ve Doğum Anında Ebenin yeri ve önemi” konularında sunum yaptı.

Haber / Menşure KARDEŞ