"Yeni İşim Girişim Programı 2019"un kazananları belli oldu

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Girişim Bankacılığı tarafından başlatılan 'Yeni İşim Girişim Programı' 2019 finali Namık Kemal Üniversitesi'nde yapıldı. Pharm Alâ€?

GÜNDEM 20.05.2019 15:17:00 0

NKÜ Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, NKÜ öğretim üyeleri ile diğer üniversitelerden gelen akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

8 PROJE BÜYÜK FİNALE KALDI

 

Toplam 110 başvurunun olduğu programda, projeler daha önce gerçekleştirilen ilk elemede 30’a indirilerek, daha sonra ara jüri tarafından bunlardan 8 tanesi NKÜ’de yapılan büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Programın açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Yeni İşim Girişim Programını parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattık. Organizasyonumuzun bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. Bugün jürinin beğenisini toplayan dört proje sahibine ödül olarak projelerini ticarileştirme desteği vereceğiz. Programla ortaya çıkacak ve olgunlaşacak iş fikirleri daha sonra inşallah milyon dolarlık şirketlere dönüşecek” dedi.

 

PANEL DÜZENLENDİ

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de “Şuanda devletimizin hakikaten çok güzel olanakları var. Üniversitemizde İş fikri ya da hayata geçirmek istediği bir projesi olan öğrencilerimiz için NKÜTEK bünyesinde Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri yer alıyor. Sevgili gençler bu fırsatları iyi değerlendirin. Her yeni icat uçuk bir fikirle başlar zaten. Girişimci ruhunuzu kaybetmeyin, bunun üzerine gidin. Ben öğrencilerime girişimci olun, çalışın, didinin, bıkmayın, usanmayın diye naçizane öğüt veririm hep. Çünkü girişimcilik bütün meslekler için çok önemli” dedi.

 

 

DERECEYE GİREN PROJELER

 

Adaylar projelerini sunduktan sonra Trakya Girişimcilik Platformu Trakya Bölgesi Girişimcilik Ekosistemi Paneli aynı salonda yapıldı. Panel; Fuat Sami’nin moderatörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Düşyeri Animasyon Stüdyosu Kurucusu ve Pepee’nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç, Düşyeri CEO’su İbrahim Coşkuner, Girişim Merkezi Yönetici Ortağı Taner Baltacı ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih Canan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Daha sonra aynı panelistlerden oluşan jüri, ödüle hak kazanan dört projeyi belirledi. “Pharm Al” isimli projesiyle Ayşenur Yanardağ birinci olurken, “Yemexpress” projesi ile Zafer Berke Dalkıran ikinci, TimerTech isimli mobil uygulama projesiyle Okyanus İnce üçüncü, Ney Dedi? isimli projesiyle Buğrahan Zencir ve Captiosus Screen projesiyle Ronahi Ay dördüncü oldu. Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 5 bin TL ve dördüncüleri de 3 bin TL değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer dört proje sahibi bir yıllık mentor/danışman desteğinden yararlanacak.

 

Haber / Ruşa ELMA