Türkiye bugün, bir umudun, insanlık davasının adıdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ temsilciliğinin düzenlendiği iftar programına katıldı. Türkiye'nin, bugün artık sadece

GÜNDEM 19.05.2019 14:13:00 0
Türkiye bugün, bir umudun, insanlık davasının adıdır

Süleymanpaşa Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli Bahçesinde düzenlenen İftara TBMM Başkanı Şentop’un yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kurum Müdürleri, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURDU”

 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin yaptı. İftarda konuşan Meclis Başkanı Şentop da; KADEM’in, kadın hakları konusunda yaptığı faaliyetlerle önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti. KADEM’in bugün 50’ye yakın ilde temsilciliğinin olduğunu söyleyen Şentop, “Temsilciliklerden biri de iki yıl önce Tekirdağ’ımızda açıldı. 6 yıl gibi kısa bir zamanda böylesine geniş bir yelpazede teşkilatlanmak büyük bir gayret ve fedakarlık gerektiriyor. Onu da kadınlarımız fazlasıyla gösteriyorlar.  Artık başörtülü öğrencilerin yüksek eğitim alabildiği, eğitimli kızların ve kadınların kamuda dahil bir çok alanda istihdam imkanı bulabildiği bir dönemdeyiz” dedi.

 

“SADECE BİR COĞRAFYANIN ADI DEĞİL”

 

Türkiye’nin, bugün artık sadece bir ülkenin ve bir coğrafyanın adı olmadığını belirten Şentop “Türkiye bugün, bir umudun, bir hamlenin ve insanlık davasının adıdır. Türkiye bugün, sadece vatanımızın değil, aynı zamanda vazifemizin adıdır. Vazifemizi hakkıyla yerine getirmek, kadın-erkek hepimizin boynunun borcudur. Bu borcu hakkıyla ödemenin yoluysa, ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip olmaktır” dedi. Konuşmanın ardından Meclis Başkanı Şentop’a hediye takdim edildi. Karagöz-Hacivat gösterisinin ardından program sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU