18 Mayıs'ta Edirne Kent Müzesi ücretsiz

Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM himayelerinde bu yıl Avrupa'da 15'incisi kutlanacak "Avrupa Müzeler Gecesi" dolayısıyla Edirne Belediyesi Kent Müzesi'nde ziyaretlerin 18 Mayıs günü 19.00-23.00 saatleri arasÄ

GÜNDEM 17.05.2019 17:04:00 0
18 Mayıs

Hafızağa Konağı’nın restore edilmesiyle ziyarete açılan Edirne Belediyesi Kent Müzesi’ne; Müzeler Günü ve Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM himayelerinde bu yıl Avrupa'da 15.'si kutlanacak "Avrupa Müzeler Gecesi" dolayısıyla ziyaretler ücretsiz olacak. Edirne Kent Müzesi’nde  sadece bir gün değil yılın her günü öğrencilerden ücret alınmadığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yetişkinlerden de 1 TL gibi çok cüzi bir ücret alındığını söyledi.

 

SANATIN EN GÜZEL HALİ

 

Başkan Gürkan, Edirne Kent Müzesi’nde kentin tarihinin ve kültürünün objeler ve belgelerle sergilendiğini belirterek “Müzeler, Kültürün gelişimini sağlayarak insanlara rehberlik edecek yerlerdir. Sanatın en güzel halidir” dedi. Gürkan, geçmişe yolculuk yapmak; geçmişin izlerini geleceğe taşımak isteyen tüm vatandaşları Edirne Kent Müzesi’ne davet etti.

 

Haber / Ruşa ELMA