İlk iftar sofrası Fevzipaşa'da kuruldu

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen mahalle iftarları bu yıl da devam ediyor. 'Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor' sloganı düzenlenen mahalle iftarları kapsamında ilk iftar sofra

GÜNDEM 16.05.2019 14:46:00 0
İlk iftar sofrası Fevzipaşa

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Kore Menşeli Hyosung İstanbul Tekstil Firması'nın katkıları ile düzenlenen ilk iftar programında binlerce vatandaş aynı sofrada bir araya geldi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Hyosung Fabrikası Genel Müdürü Mun Seon Kim vatandaşlara kendi elleriyle yemek servisi yaptı. Kulalar Sokak’ta kurulan iftar sofrasında mahalle sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Her düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftarlarımıza bu yıl Fevzipaşa Mahallesi ile başladık. Binlerce Fevzipaşalı hemşerimiz ile aynı sofra etrafında buluşarak, oruçlarımızı açtık, sohbetlerimizi yaptık” dedi.

 

 

DİĞER MAHALLELERDE DE DEVAM EDECEK

 

Mahalle iftarları 18 Mayıs Cumartesi günü Yıldırım Beyazıt MahalleSi’nde Bahçeli Camii çevresinde, 20 Mayıs Pazartesi günü Veliköy Mahallesi’nde Belediye Düğün Salonu çevresinde, 22 Mayıs Çarşamba günü Cumhuriyet Mahallesi Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda, 23 Mayıs Perşembe günü Çerkezköy Adliyesi Otopark Alanı’nda, 24 Mayıs Cuma günü Bağlık Mahallesi Muhtarlık Binası çevresinde, 25 Mayıs Cumartesi günü Kızılpınar Mahallesi 125. Yıl İlkokulu çevresi ve Kapalı Pazar Yerinde, 26 Mayıs Pazar günü Gazi Osman Paşa Mahallesi Makasçı Sokak ve Fatih Caddesi’nde kurulacak olan iftar sofraları ile devam edecek. Mahalle iftarları kapsamında 27 Mayıs Pazartesi günü de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak ve Canbazlar Sokak’ta iftar sofrası kurulacak.

 

 

ÇERKEZKÖYLÜLÜK BİLİNCİNİ ARTIRIYOR

 

Mahalle iftarlarının komşuluk ve Çerkezköylülük bilincini arttırdığını kaydeden  Akay, iftar sofralarına tüm vatandaşları davet ederek “Her yıl olduğu gibi bu yıl da oruçlarımızı mahalle iftarlarımızda buluşturacağımız binlerce vatandaşımız ile birlikte açacağız” dedi. Akay bu yıl düzenlenecek olan mahalle iftarlarına katkı sunan Çerkezköy OSB yönetimine, Hyosung, Bony Tekstil, Teverpan, Vastaş, Özer Metal, Dinarsu ve Elagöz İnşaat firmalarına ve hayırsever Semra Özen’e teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU