Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak

Kırklareli'nde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için start verildi. Kırklareli İli Kavaklı Beldesinde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölge süt sığır

GÜNDEM 16.05.2019 13:26:00 0
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak

Kırklareli merkez ilçesine bağlı Kavaklı Beldesi’ne "Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulacak. Kırklareli Valiliği himayelerinde fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan "Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulması kapsamında Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında çalışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli İl Tarım Müdür Vekili Süleyman Diril, Kırklareli OSB Müdürü Sebahattin Dönmez ve Ajans uzmanları katıldı.

 

KURULUM İÇİN START VERİLDİ

 

Türkiye çapında süt sığırcılığı alanında örnek olması hedeflenen ve Kırklareli ilinde özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan süt sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşıyan Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için start verilirken, Vali Bilgin başkanlığında yapılan toplantıda resmi kuruluş işlemlerine başlama kararı alındı.

 

 SÜT ÜRETİMİ İMKANI SAĞLAYACAK

 

Kırklareli İli Kavaklı Beldesinde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölgenin, süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkanı sağlayacak altyapı olanaklarına sahip olacağı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU