Açık Kapı Projesi Çerkezköy'de de uygulamaya konuldu

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen 2017 yılından bu yana yürütülen Açık Kapı Projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesind

GÜNDEM 15.05.2019 17:01:00 0
Açık Kapı Projesi Çerkezköy

Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen Açık Kapı Projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde de Açık Kapı Birimi oluşturuldu. Açık kapı birimi 3 personel ile hizmet verecek.

 

DANIŞMA OLARAK KULLANILMAYACAK

 

Açık kapı birimi dün saat 15:00’da düzenlenen açılışla hizmet vermeye başladı. Açılışta Açık Kapı Birimi ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, bu birimin danışma olmadığını ve danışma olarak kullanılmayacağını dile getirerek “Açık kapı birimlerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes başvurabilir. Vatandaşların talep ve beklentilerinde iş ve işlemlerle ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklı vakit kaybetmemeleri için, birden fazla kamu kurumunu ilgilendiren ortak akılla çözülmesi gereken sorunlar için, istek, öneri ve taleplerini yüz yüze gönül rahatlığıyla iletebilmeleri için açık kapı hayata geçirilmiştir. Vatandaşlarımız istek, talep ve şikayetlerini açık kapı birimine internet üzerinden açık kapı portalı ile, e-devlet şifresi ile, mobil uygulamayı cep telefonuna indirerek uygulama üzerinden, bizzat birime gelerek yüz yüze bildirebileceklerdir. Eğitimli çalışanlar burada vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyecek ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacaktır” dedi.

 

7 GÜN SONUNDA SMS İLE CEVAP VERİLECEK

 

Bütün kamu kurum kuruluşları ile belediyede açık kapı asli ve yedek personellerinin olduğunu belirten Abban “Buradaki görevlilerimiz o arkadaşlarla irtibata geçecekler, sorun ya da öneriyi oraya iletecekler. Onlar da bu sorunu 7 gün içinde halletmeye çalışacaklar. 7 gününü sonunda SMS ile başvuru sahibine bilgi verilecek. Bunu ben, bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı da dijital ortamda takip edecek” dedi. Hükümet Konağı’nın 3’üncü katında da görüşme odasının bulunduğunu belirten Kaymakam Abban, “Yüz yüze görüşmek isteyen, çok özel bir sorunu olan da görüşme odasında personel ile görüşme yapabilir.  Açık Kapı’ya dilekçe ile başvurma zorunluluğu yok, internet üzerinden başvurabilirler, telefonla başvurabilirler, yüz yüze görüşerek de başvurabilirler. Ancak dert, sıkıntı ya da önerisi olanlar başvuracak” dedi.  

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU