Gönül Sofraları kurulmaya devam ediyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, "Soframız Bir Gönlümüz Bir" sloganıyla her akşam ayrı bir mahallede düzenlenen "Gönül Sofraları" iftar etkinliği Naip Mahallesi'nde devam etti.

GÜNDEM 13.05.2019 17:49:00 0
Gönül Sofraları kurulmaya devam ediyor

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Uzunlar ve Şenol Karaküçük ile Naip Mahallesi Muhtarı Ferat Ataç da katıldı.

ANNELERE KARAFİL DAĞITTI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Naip Mahallesi’nde düzenlenen Gönül Sofrası programı öncesinde alandaki tüm annelere ve anne adaylarına karanfil dağıtarak Anneler Günü'nü kutladı. Başkan Yüksel, "Bugünün bir özelliği var. Başta kendi anacığımın, yine çoğunuzun tanıdığı Çanakçı Mahallemizdeki babaannem olmak üzere ve bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Tüm annelerimize sevdikleri ile birlikte uzun ömürler diliyorum" dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de Anneler Günü ile ilgili bir açıklama yaparak, "Bugün bir sevgi günü. Hepimizin kıymetlileri, en büyük varlıklarımız annelerimizin tek tek ellerinden öpüyorum. İyi ki varsınız" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARI MASALARINDA ZİYARET ETTİ

İlahi topluluğunun seslendirdiği ilahilerle başlayan programda iftar öncesi Başkan Yüksel Gönül Sofralarına konuk olan vatandaşları masalarında ziyaret etti. Dualar ile oruçların açılmasının ardından Naip Mahallesi Muhtarı Ferat Ataç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel kısa bir konuşma yaptı. Naip Mahallesi Muhtarı Ferat Ataç ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in konuşmalarının ardından konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Allaha hamdolsun bizlere bugünü nasip etti. Belediye başkanı olarak aranızda olmak benim için ayrı  bir onur ve gurur kaynağı. Dualarınız ve desteğiniz sayesinde bugün belediye başkanı olarak karşınıza gelmiş bir kardeşiniz oldum. Önümüzdeki 5 yılda başta bu bölgenin ve Süleymanpaşa’nın hızla kalkındığına şahit olacaksınız. Kampanya döneminde de söylemiştim. Bu dönem çok şanslıyız. Tekirdağlı, Süleymanpaşalı Meclis başkanımız var. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti’nin 50 kişilik bir yönetimi var. O yönetimdeki isimlerden biri de Mustafa Yel. Çiğdem hanım var. 3. sıra Tekirdağ Milletvekilimiz. Söylemek istediğim şu; İktidar partisi AK Parti’nin en üst düzey yönetimi Tekirdağlı. O yüzden çok daha şanslıyız" dedi.

FESTİVALİMİZ BAŞLAYACAK

Sözlerine devam eden Başkan Yüksel, "Biz bu doğrultuda çalışmalara başladık. Bayramdan sonra start veriyoruz. ‘Durmak yok yola devam’ dedik. ‘Süleymanpaşa’nın yükselmesi gerekiyor’ dedik. Bugüne kadar bana hep sahip çıktınız, destek oldunuz. İnşallah ben sizi mahcup etmeyeceğim. Bana verdiğiniz destek ile hizmeti tüm Süleymanpaşa’ya, tüm Tekirdağ’a tüm Trakya’ya göstereceğim. Kiraz Festivali ayın altısında başlıyor. Bütün hemşerilerim misafirimdir. Özellikle söylemek istiyorum 6-7-8-9 Haziran’da olacak Kiraz Festivalimize tüm halkımızın katımlını istiyorum. 6 Haziran geldiğinde Allah’ın izni ile festivalimizi burada hep birlikte başlatmak istiyoruz" dedi. Derya Tuğla, İki Kardeşler Kasabı ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in sponsorluğunda binin üzerinde Naip Mahallesi sakininin orucunu birlikte açtığı Gönül Sofrası, ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramı ile sona erdi.

RAMAZAN PROGRAMI DEVAM EDECEK

Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Gönül Sofraları, 14 Mayıs Salı günü 20:26'da Altınova Mahallesi'nde, 15 Mayıs Çarşamba günü 20:27'de Husunlu Mahallesi'nde, 16 Mayıs Perşembe günü 20:28'de Bahçelievler Mahallesi'nde, 17 Mayıs Cuma günü 20:29'de Bıyıkali Mahallesi'nde, 18 Mayıs Cumartesi günü 20:30'de Hürriyet Mahallesi'nde, 19 Mayıs Pazar günü 20:31'de Gündoğdu-Turgut Mahallesi'nde, 20 Mayıs Pazartesi günü 20:32'de Dağ Yenicesi Mahallesi'nde, 21 Mayıs Salı günü saat 20:33'de Zafer Mahallesi'nde, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 20:33'de Yağcı Mahallesi'nde, 23 Mayıs Perşembe günü saat 20:34 Kumbağ Mahallesi'nde, 24 Mayıs Cuma günü saat 20:35'de Barbaros Mahallesi'nde, 25 Mayıs Cumartesi günü saat 20:36'da Eskicami-Ortacami Mahallesi'nde, 26 Mayıs Pazar günü saat 20:37'de Değirmenaltı Mahallesi'nde, 27 Mayıs Pazartesi günü saat 20:38'de Gündüzlü Mahallesi'nde, 28 Mayıs Salı günü saat 20:39'da Karadeniz Mahallesi'nde, 29 Mayıs Çarşamba günü saat 20:40'da Dedecik Mahallesi'nde, 30 Mayıs Perşembe günü saat 20:40'da Çınarlı Mahallesi'nde, 31 Mayıs Cuma günü saat 20:41 (Kadir Gecesi), 1 Haziran Cumartesi günü saat 20:42'da Aydoğdu Mahallesi'nde, 2 Haziran Pazar günü saat 20:43'de Yavuz Mahallesi'nde kurulacak.

Haber / Özge MERİÇ