Başakşehir Okulları Çerkezköy Kampüsü tamamlanıyor

Yapımına Mart ayında başlanan Başakşehir Okulları Çerkezköy Kampüsü inşaatı devam ediyor. Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, okul inşaatının Temmuz ayının sonlarında tamamlanacağını a

GÜNDEM 8.05.2019 16:31:00 0
Başakşehir Okulları Çerkezköy Kampüsü tamamlanıyor

Pınarça Köyü yolu üzerinde bulunan yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan projenin inşaat çalışmaları devam ediyor. Yetkililer tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Kampüs içerisinde Anaokulu’nun kaba inşaatının sonlarına yaklaşıldığı belirtilirken, 6 kat üç bloktan oluşan İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi’nin ise kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

 

TEMMUZ AYINDA TAMAMLANACAK

 

Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer, "Öğrencilerin ileri teknoloji ile eğitim görmelerine imkân sağlayacak fiziksel donanıma sahip, doğa ile iç içe, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek için dizayn edilen; kapalı spor salonu, açık spor sahası, hobi bahçeleri, yaklaşık 360 kişilik konferans salonu, açık alanda bulunan amfi tiyatrosu, kapalı yüzme havuzu, 3D Sinema,  içerisinde STEM ve Robotik Kodlama, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar ve Müzik başta olmak üzere yaklaşık 17 atölye ve tam donanımlı laboratuvarları ile 40 derslikli kampüs okullarının inşaatının Temmuz ayının sonlarında tamamlanması bekleniyor. Öğrencilerin sosyal ve sportif anlamda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Bilim ve Sanat Sokakları’nın bulunduğu, içerisinde Sanat, Yazılım, Mühendislik, Matematik Olimpiyatları, Jimnastik, Yazarlık ve Şairlik Kulübü gibi kulüplerin uygulamalarının yapılacağı alanlar inşa ediliyor. Yeni kampüs binasında eğitim ve öğretime devam edecek olan Başakşehir Okulları, inşaatın tamamlanmasının ardından 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı için  Temmuz/Ağustos aylarında kapılarını açmayı planlıyor" ifadelerine yer verdiler.

 

Haber / Ruşa ELMA