RATEM'den, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a ziyaret

Radyo, Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM'in geride bıraktığı 9. Olağan Kongresi'nde, karşısına çıkan Karnaval grubunun aday listesinin geri çekilmesinin ardından Türkiye'dek

GÜNDEM 3.05.2019 10:19:00 0
RATEM

Radyo, Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, genel kurulun ardından yeni yönetim kurulu üyeleri Ahmet Akçakaya, Hasan Kırağı, Banu Genç, Murat Karaman, Necmi Aydın, Aydın Şerbetçioğlu, Zafer Beyaz, Ahmet Atılmış, Bülent Özgür, Zafer Büyü, Yavuz Erdem, Sadettin Arslan, İlhan Yalçın, İdris Taş, Zehra Efsun Tekyeten, Öztürk İşler, Faruk Hamurcu, Hüseyin Sümer, Adnan Onay, İbrahim Törer, İbrahim Toru ve İsmail Adıyaman ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

 

“MECLİS’E GETİRİP, YASALAŞTIRACAĞIZ”

 

Ziyarette sektörün sorunlarını dile getiren Gürsoy, başta frekans tahsisi, telif yasası, kamu spotu ve diğer gelir elde edilen konular, uydu ücretleri ve RTÜK yasasında yayıncılığı zorlayan konular hakkında bakan Ersoy’a bilgiler verirken, bu konuların talepleri doğrultusunda çözümünü istedi. Yerel ve bölgesel yayıncılığa büyük önem verdiklerini, sektörü yayıncıların memnun olacağı bir noktaya getirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Bakan Ersoy da “Bu çerçevede başta, tahsis, gelir getirici konular olmak üzere birçok konuyu ele aldık. Telif yasa tasarısını da Meclis’e getirip, yasalaştıracağız” dedi.

 

 

“SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ”

 

Bakan Ersoy, RTÜK’ün yayıncılara kolaylıklar getirmesi yönünde çalıştığını ifade ederken, yayıncılıkta ödül sistemini de önemsediklerini belirtti. Ziyaretin ardından yönetim kurulunu toplayarak genel bir değerlendirme yapan RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, “Son derece olumlu geçen bu toplantılar devam edecek. Bakan Ersoy yayıncıların sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyor. O nedenle sorunların bir an evvel çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ