Genç mucitler projelerini görücüye çıkardı

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri birbirinden güzel projelerini görücüye çıkardı. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Öğretmeni ve Proje Lideri Ömer U?

GÜNDEM 2.05.2019 18:55:00 0
Genç mucitler projelerini görücüye çıkardı

Bugün saat 10:30-17:00 saatleri arasında Çerkezköy Belediyesi Kapalı Otopark Alanı üzerinde düzenlenen TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı Çerkezköy 2019 Endüstriyel Bilim Şenliği açılışına; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitimi Müdürü Necmi Akman, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksel Okul Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.   

 

50 PROJE ARASINA GİRDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Endüstriye Bilim Fuarı etkinliği Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Güldez'in açılış konuşmasıyla devam etti. Projelerle bölgede ihtiyaç duyulan analitik düşünme metotları ve süreçleri tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Okul Müdürü Murat Güldez, "Okulumuz tarafından hazırlanan TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı Endüstriyel Bilim Şenliği programımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Projemiz 2019 yılı TUBİTAK 4007 bilim şenlikleri destekleme programları kapsamında desteklenecektir. 50 proje arasına girmeyi başarmış olan projemiz Tekirdağ İlimizde bu kapsamda 2019 yılında uygulanacak tek projedir. Proje yürütücülüğünü Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Ömer Uçar tarafından yapılmaktadır. Projemizde üretim merkezi olan bölgemizi ihtiyaç duyulan analitik düşünme metotları ve süreçleri tanıtma amaçlanmaktadır. Bilimin imkanlarının ulaşabilirliğinin yanı sıra işlevselliğini ön plana çıkarmak, imkanların maksimum düzeyde kullanabilirliğini arttırmak, için bölgemizde bulunan firmaların da katkıları alınarak teknolojiyi gerekliliklerinden ve hedeflerinden toplumun haberdar olmasını ve bu hedeflere sahip vizyon oluşturmayı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

 

59 PROJE SUNULDU

 

Sözlerine devam eden Okul Müdürü Murat Güldez, "2019 Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliği'nde teknolojik gelişmelerin göz önüne serildiği, 59 aktivite, her yaştan katılımcının ilgisini çekecek şekilde sunulacaktır. Endüstri 4.0 ile beraber gelen bütün teknoloji elemanları ile ilgili farkındalık yaratıcı etkinlikler yapılarak katılımcıların bu teknolojiyi yaparak ve yaşayarak temas etmeleri sağlanacaktır. Teknolojiyi en çok kullanan endüstri firmaları ile bütün ilçe halkını aynı platformda buluşturarak ortak hedef vizyonuna katkı sağlanması ve ülkemizin girdiği 4.0 endüstri yolculuğunda bir adım daha atılması hedeflenmiştir. Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliği ile ilçemizin hedef kitlenin eşiğinde bulunduğumuz sanayi devrimin getirdiği ve getireceği yeniliklerden haber olması sağlanacaktır. Bu kapsamda gelecekle ilgili bakış açılarını ve hayal dünyalarını geliştirmiş olacaklar. Sanayi bölgesi olan ilçemizdeki firmalarında potansiyel çalışan olan gençlerimizi gelecekteki iş hayatına ve iş şartlarına dair bilgilenmeleri sağlanacaktır. Özellikle çeşitli meslek kollarında mesleki çalışma deneyimlemeleri sağlanarak kendilerinin sahip oldukları ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için onlara olanak sunulmuş olacaktır. Ayrıca geleceğin meslekleri olarak öngörülen kodlama ve programlama ile ilgili temeller atılarak kendilerini bu alanda geliştirmek isteyenler için imkan sağlanmış olacak" sözlerine yer verdi.

 

"YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER"

 

Farklı alanlarda birçok atölye planlayarak katılımcılara, yaparak yaşayarak öğrenme metodunun ve öğrenme ortamlarının sağlandığını belirten Okul Müdürü Murat Güldez, "Atölye çalışmalarının 16 tanesi yaklaşık 700 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile okulumuzda yapılmış olup şenlik günü ise ilçemizde ortaokul ve lise öğrencilerinin faydalanacağı şekilde tasarlanmıştır. Şenlik kapsamında fuar günü de dahil toplam 59 etkinlik yapılacaktır. Bu etkinliklerin yüzde 90’ı okulumuz öğretmenlerin tasarımı ve liderliğinde yürütülmektedir. Proje destekçimiz TUBİTAK ile imzalanan sözleşme ile akabinde 99 bin 800 TL proje çalışmalarına destek sağlanmıştır. Proje dahilinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokol yaparak paydaş olan ve protokolü imzalayan kurumlarımız Çerkezköy Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü, ve Kodluyoruz Derneği bulunmaktadır. Bu süreçte desteğini esirgemeyen İçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ a ve Çerkezköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ümit Zengin’e, Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’e, Prof. Dr. Bülent Eker’e, İŞKÜR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Burak’a ve Kodluyoruz Derneği çalışanlarına Ecem Çolak ve Fuat Tosun’a teşekkür ediyorum. Ve ismini sayamadığım projede görev alan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Konuşmanın ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksel Okul Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri tarafından TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı Çerkezköy 2019 Endüstriyel Bilim Şenliği açılış kurdelesi kesildi.

 

PROJE ATÖLYELERİNİ İNCELEDİLER

 

Açılış Kurdelesinin kesilmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, öğrencilerin birbirinden yaratıcı projelerini incelediler. Öğrencileri tek tek tebrik eden protokol üyeleri öğrencilere başarılar dilediler. Birbirinden yaratıcı projelerin sunulduğu bilim şenliğinde Çizim Robotu Atölyesi'nde bulunan çizim robotunun yaptığı Atatürk Portresi ilgi çekerek yoğun ilgi gördü.

 

Haber / Özge MERİÇ